• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS: Nakon Bugojna i Sarajevo - opet su meta napada mladi srpski sportisti!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najoštrije osuđuje vrijeđanje a potom i napad na mlade fudbalere i njihove roditelje na fudbalskom turniru za djecu u Sarajevu.

 Ministarstvo porodice omladine i sporta reagovanje na napad u Sarajevu Izvor: Screenshot

Povodom napada na mlade igrače i njihove roditelje u Sarajevu, Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS izdalo je saopštenje u kojem je najoštrije osudilo ove napade.

"Ministarstvo porodice, omladine i sporta najoštrije osuđuje vrijeđanje a potom i napad na mlade fudbalere i njihove roditelje na fudbalskom turniru za djecu u Sarajevu. Skandiranje 'Ubij Srbina' neprihvatljivo je za bilo koji skup, pogotovo za sportski događaj na kojem djeca treba da stvaraju nova prijateljstva, uče šta je fer plej i sportski duh, a ne da siju mržnju i skandiraju kao u najgora ratna vremena.

Ta djeca ne pamte ratna vremena i odgovornost je na odraslima da djecu uče toleranciji, razumijevanju, empatiji a ne mržnji i rješavanju životnih situacija fizičkim obračunima.

Nakon napada i prijetnji upućenih mladom rukometašu u Bugojnu, koji je ponosno čestitao Dan Republike Srpske, ponovo su mladi sportisti srpske nacionalnosti meta brutalnih napada na sportskom terenu u Sarajevu.

Organizator ovog događaja bio je dužan da u korijenu sasiječe svaki pokušaj vrijeđanja i mlade sportiste drži u okvirima sportskog ponašanja. Huliganima nije mjesto na sportskim terenima i izuzetno je važno da institucije BiH o tome počnu voditi računa i kada su u pitanju sportisti srpske nacionalnosti", navedeno je u saopštenju ovog ministarstva.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC