• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak ga uništio, jasno je kao dan! Legendarni as oduševljen Srbinom: Đoković je prejak, ima osam brzina!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Tim Henman oduševljen je igrom Novaka Đokovića na Australijan openu.

 Tim Henman o Novaku Đokoviću na Australijan openu Izvor: Printscreen/Eurosport

Novak Đoković odigrao je savršen meč u četvrtom kolu Australijan opena. Demolirao je domaćeg predstavnika Aleksa de Minora (6:2, 6:1, 6:2). Bio je to ujedno i najbolji pokazatelj svima da povreda zadnje lože sve manje ima uticaj na igru i da polako podiže formu.

Oduševljenje zbog perfektne partije nije krio ni čuveni Tim Henman. Imao je samo pohvale na račun srpskog asa. "Za mene je Novak na ovaj način poslao jasnu poruku svima. Vidjeli smo na ovom turniru mnogo iznenađenja, ispao je veliki broj favorita i za mene je Novak glavni kandidat za titulu. Ima mnogo upitnika oko njega, prvenstveno zbog povrede i fzičkog stanja, ali način na koji je pobijedio De Minora i to pred njegovom publikom. Praktično ga je uništio. Ne možemo da kažem da se Aleks nije trudio, zaista jeste, ali je Novak jednostavno prejak", rekao je Henman.

Prema riječima čuvenog britanskog igrača Novak ima više nivoa u igri od ostalih tenisera. "Mnogi pričaju o tome kako igrači imaju pet ili šest brzina, mada mi djeluje da Novak ima sedam ili osam, pogledajte kako udara lopticu u penjanju. De Minor je jedan od najbržih igrača na turu, možda ne udara lopticu najsnažnije, ali vas tjera da zaradite poene. Za Novaka je ovo djelovalo kao trening i sigurno će mu dati dodatno sampouzdanje za četvrtfinale", jasan je Henman.

Za plasman u polufinale Novak će igrati protiv Andreja Rubljova, a o tom duelu pričao je i Mats Vilander. "Rekao bih da je njegov prvi servis i forhend bolji od De Minorovog. Nisam siguran za drugi servis doduše, mislim da će pokušati što ranije da udara lopticu. Ne znam hoće li Novak moći da diktira tempo toliko kao što radio protiv Aleksa, mada nisam siguran ni da li uopšte želi to da radi. Rekao bih da je Andrej bolji igrač od Australijanca, ali ako Srbin bude igrao na ovom nivou, onda će Rus morati da se osloni mnogo na servis, jer igrati sa osnovne linije sa ovakvim Novakom je baš teško", zaključio je Vilander.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC