• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastanak Stanivukovića sa predstavnicima Borca: Dogovorena pravna pomoć i otpis dugova (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Iz Uprave Borca su se zahvalili gradonačelniku što je odmah reagovao i što je zajedno sa svojim timom stavio javni interes ispred privatnog interesa.

 stanivuković branković Izvor: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Nekoliko stotina građana, sportista i sportskih radnika okupilo se juče u Banjaluci na protestu koji je organizovao RK Borac zbog otimanja imovine kluba.

Oni su protestnom šetnjom ulicama grada uputili podršku bivšem šampionu Evrope, a tokom okupljanja pročitano je i 10 zahtjeva upućenih republičkim i lokalnim vlastima i institucijama. Među okupljenima bio je i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je danas održao sastanak sa predstavnicima kluba.

Izvor: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

"Kao što je moja podrška bila neupitna juče na protestu, danas je dogovorena i pravna podrška RK “Borac” u borbi koju vodi za poslovni prostor koji im pripada", saopštio je gradonačelnik Stanivuković.

Gradonačelnik je otkrio kako će Borcu, u skladu sa propisima, biti otpisan i dio dugovanja.

"Stavili smo se na raspolaganje da u skladu sa pravnim propisima otpišemo dugovanja, ona koje je moguće otpisati, kako bismo olakšali finansijsku situaciju u kojoj se nalazi RK 'Borac', a sve zarad podrške u budućim uspjesima i planovima", naveo je Stanivuković.

Tokom današnjeg sastanka bilo je riječi i o uslovima za treniranje ovog kluba, te je rečeno da će se u budućnosti morati graditi nova dvorana i u tom pravcu grad je načelno dao saglanost da će uraditi ono što je u njegovoj nadležnosti.

"Razgovarali smo i o izgradnji rukometne dvorane, ali i o mnogim važnim temama, jer naše opredjeljenje je da činimo samo najbolje stvari za razvoj sporta u našem gradu, a ovaj sastanak nam pokazuje da smo na pravom putu", poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Kako su naveli iz RK Borac – na sastanku sa gradonačelnikom i njegovim timom, na kojem su bili predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske, Uprava kluba i jedan od advokata RK Borac – pojašnjeno je i dokumentovani su svi detalji i činjenice, te ugovori koji, kako su istakli – "dokazuju da je poslovni prostor još od 1986. godine vlasništvo RK Borac, koji samo zbog sitnih proceduralnih grešaka nije upisan na RK Borac".

"Gradonačelnik je zadužio svoj pravni tim da zajedno sa našim pravnim timom hitno preispitaju sve neophodne pravne radnje i ulože se žalbe svim organima uprave jer je ovo javni interes od koga zavisi egzistencija kluba. Takođe je poručeno da ukoliko RK Borac nađe interesantnu lokaciju za Arenu Borac da će Grad pomoći maksimalno sa svoje strane", naveli su iz uprave Borca, uz zahvalnost gradonačelniku što je odmah reagovao i što je zajedno sa svojim timom istakao da je javni interes ispred privatnog interesa.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vuk samotnjak sa planine Treskavica

Hoce li ikad Brankovic napustiti RK Borac, covjek je najveca stetocina

Dr Vlado

Ja tebi vojvodo ti meni serdare....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC