• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CICIPAS VEĆ ČEKA ĐOKOVIĆA U FINALU AUSTRALIJE! Novak zaboravio da su jedno VEĆ IGRALI, a Grk igra tenis života...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bez većeg iznenađenja u prvom polufinalu Australijan opena jer je Stefanos Cicipas savladao Karena Hačanova i plasirao se u svoje drugo grend slem finale.

 Stefanos Cicipas u finalu Australijan opena 2023 Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković od 9.30 sastaje se sa Tomijem Polom u polufinalu Australijan opena, a ako nastavi tradiciju i plasira se u finale - protivnik će mu biti Stefanos Cicipas. Grčki teniser nije dozvolio iznenađenje i opravdao je ulogu favorita u meču sa Karenom Hačanovim iz Rusije, ali se na terenu zadržao set duže nego što je očekivao. Ispustio je trijumf u taj-brejku trećeg seta, ali na kraju je slavio 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Ovo će biti drugo grend slem finale za sjajnog grčkog tenisera, a interesantno je da je prvo igrao 2021. godine protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu, s tim da je srpski as to potpuno zaboravio na konferenciji za medije u Melburnu.

Dobro je poznato da se Cicipas loše nosi s pritiskom i tako je bilo u prvom setu koji je potrajao skoro sat vremena i u kome je čak dva puta "brejknuo" Rusa i doživio ribrejk u idućem gemu, tako da je sve riješeno u taj-brejku, gdje se bolje snašao Grk. U drugom je Cicipas sve "prelomio" u završnici, da bi u trećem izgubio servis na 5:4, potom i taj-brejk, pa je meč produžio za još 38 minuta, gdje ipak Hačanov nije imao snage.

Cicipas nije izgubio nijedan meč u 2023. godini, s tim da u Australiji nije imao naročito težak žrijeb, s izuzetkom osmine finala protiv Janika Sinera (3:2). Dobijao je Halija, Hidžikatu, Grikspora, Lehecku i na kraju Hačanova.

Finale će se igrati u nedjelju, najverovatnije od 9.00 po centralnoevropskom vremenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC