• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniska reprezentacija BiH okupila se u Štokholmu uoči istorijskog duela sa Švedskom

Autor Haris Krhalić

Bh. tim je već obavio dva treninga u Štokholmu, gdje će se 3. i 4. februara boriti za pobjedu protiv selekcije Švedske, koja je trenutno 13. reprezentacija svijeta

 Teniska reprezentacija BiH Dejvis Kup susret sa Švedskom Izvor: Anadolija/Haris Badžić

Bosanskohercegovački teniseri doputovali su u Švedsku prije dva dana, gdje su započeli pripreme za kvalifikacioni Dejvis Kup meč za ulazak među 16 najboljih reprezentacija svijeta, javlja Anadolija.

Bh. tim je već obavio dva treninga u Štokholmu, gdje će se 3. i 4. februara boriti za pobjedu protiv selekcije Švedske, koja je trenutno 13. reprezentacija svijeta.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupiti Damir Džumhur, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Mirza Bašić, a predvoditi će ih selektor Zoran Zrnić, dok će za Švedsku igrati Elias Imar, Mikael Imar, Karl Friberg, Leo Borg i Andre Goranson, a na klupi će biti Johan Hedsberg.

Prva dva singl meča igrat će se u petak 3. februara, a dubl i preostala dva singl meča na rasporedu su sljedećeg dana. Tačan raspored igrača bit će poznat nakon žrijeba koji je zakazan za četvrtak 2. februara.

Teniski savez Bosne i Hercegovine je obezbijedio sve neophodne uslove za pripreme i trening u Štokholmu.

"Atmosfera u ekipi, kao i odnos igrača prema obavezama su na vrlo visokom nivou kao i uvijek. Siguran sam da će nam to olakšati i pomoći nam da se što bolje pripremimo i da spremni dočekamo meč protiv domaćina i da pokušamo da zabilježimo pobjedu, koja bi bila ogroman uspjeh za sport u BiH", rekao je selektor reprezentacije Zoran Zrnić.

Direktor Teniskog saveza Bosne i Hercegovine Senad Hažimešić rekao je da je ovo najvažniji Dejvis Kup meč u istoriji bosanskohercegovačkog tenisa.

"U slučaju pobjede naši teniseri bi ušli u grupnu fazu Dejvis Kup takmičenja, u kojoj će se takmičiti najboljih 16 ekipa svijeta u 2023. godini. Očekujemo otvoren meč gdje će najbolji bh teniseri tražiti svoju šansu. Veoma je bitno da momci budu zdravi, te da pripreme za meč koje će trajati do 2. februara ove godine, budu odrađene po planu. U nedelju će se nakon povratka sa australijske turneje ekipi priključiti i najbolji bh. dubl igrač Tomislav Brkić. Iskreno se nadamo da će bosanskohercegovačka teniska reprezentacija imati podršku sa tribina od Bosanaca i Hercegovaca iz Švedske, koje ovim putem i pozivamo da dođu na mečeve 3. i 4. februara, kako bi zajedno probali ostvariti istorijski rezultat bh. tenisa", rekao je Hažimešić.

Bosna i Hercegovina, trenutno 29. reprezentacija svijeta, izborila je učešće za kvalifikacioni "Davis Cup by Rakutan" pobjedama u prošloj godini nad reprezentacijama Tunisa i Meksika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC