• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ostaje bez četvrtfinala Dejvis kupa: "Orlovima" potrebna dva čuda za Malagu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski tim samo nevjerovatan splet okolnosti može da odvede dalje...

 Srbija-bez-cetvrtfinala-Dejvis-kupa. Izvor: TSS/Neda Miletić

Srbija je ostala bez četvrtfinala Dejvis kupa. Samo pravo čudo i nevjerovatna senzacija mogu da pomognu srpskim reprezentativcima. Ipak, teško je očekivati da Južna Koreja može u Valensiji da pobijedi Španiju i da zabilježi prvu pobjedu u ovom takmičenju. Da bi uopšte to bila opcija, prije toga srpski dubl mora da savlada kanadski, a tamo ulaze sa ulogom autsajdera.

Laslo Đere je prvi danas izašao na teren u duelu sa Kanađanima i odradio je svoj dio posla protiv 334. igrača svijeta Gabrijela Dialoa (6:2, 6:2). To je značilo da Miomir Kecmanović mora da pobijedi Feliksa Ožea-Alijasima, po onda da se slavi i u dublu za siguran prolaz. Drugi singl već je bio koban. Alijasim je slavio - 6:3, 6:4. To je praktično i raspršilo snove "orlova".

Tim selektora Viktora Troickog mora da slavi u dublu, pa da se nada senzaciji, a i trijumf u igri parova je težak zadatak, jer i Kanađanima treba trijumf zbog prvog mjesta u grupi, pa oni izvjesno neće kalkulisati. Čak i da srpski tim ostvari pobjedu, teško je vjerovati da će Španci izgubiti...

Djeluje da je Srbija prokockala svoje šanse upravo prvog dana protiv Španije kada su Đere i Kecmanović imali mečeve u svojim rukama, vodili su protiv Vinjolasa i Aguta, ali nisu uspjeli da zadaju konačni udarac. Izgubili su sa 3:0 i ispostaviće se da je to na kraju bilo ključno, posebno pošto za "crvenu furiju" nije igrao Karlos Alkaraz, prvi reket svijeta i nedavni osvajač US opena. Završni turnir Dejvis kupa održaće se u Malagi od 21. do 27. novembra.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC