• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela trka za Novakom - SVI SE NADAJU DA ĆE GA SUSPENDOVATI! Tri scenarija da padne sa prvog mjesta, ključna je AMERIKA

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ako ga Amerikanci prime u zemlju, teško da će iko imati šanse da ga svrgne. Ali ako ga ne puste, kao što nisu prošle godine, svašta je moguće!

 Trojica tenisera žele da preuzmu prvo mjesto od Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković naredne nedjelje neće igrati tenis i vidjećemo ga na terenu tek od kraja februara kada počinje turnir u Dubaiju, ali do tada je bezbjedan na prvom mjestu ATP liste. Ipak, poslije Indijan Velsa bi mogao da padne, a njegovu krunu su naciljala trojica tenisera!

Srpski as se prijavio za turnir u Indijan Velsu i nada se da bi mogao da nastupi na mastersu iz serije 1.000, ali mu problem pravi to što nije vakcinisan. Novak se nada da će dobiti specijalnu dozvolu da uđe u zemlju iako nevakcinisani ne mogu da uđu u Sjedinjene Američke Države i da bi konačno mogao da zaigra na turnirima u SAD. 

Ipak, to sve zavisi od vlasti. Naravno, rukovodstvo turnira ga jedva čeka na terenu, ali ako se Đoković ne pojavi na Indijan Velsu vrlo je vjerovatno da će od sredine marta biti van prve pozicije! A evo ko ga juri!

KARLOS ALKARAZ - STIŽE, BRANI, UZDA SE U AMERIKANCE!

Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Propustio je mladi Španac Australijan open zbog povrede, a sada je pitanje u kakvoj je formi. Svi znamo da on prije svega čeka šljaku da pokaže šta najbolje zna, a pojaviće se od ponedjeljka na turniru u Buenos Ajresu. Trenutno ima 6.730 bodova na ATP listi, dok je Novak prvi sa 7.070, a iako ne brani bodove iz Argentine ovo je turnir iz serije 250 i on Novaku može samo da se približi! 

Zatim će se pojaviti u Riju gdje brani titulu iz prošle godine i 500 poena, a onda će igrati Akapulko i Indijan Vels gdje ima da odbrani svega 360 bodova. Ukoliko bi sve ove turnire osvojio, što je ipak vjerovatno van njegovog domašaja, španski teniser bi otišao na više od 8.000 ATP poena.  

To bi sasvim sigurno bilo dovoljno za prvo mjesto ukoliko Novak ne bi dobio dozvolu za ulazak u Ameriku. On trenutno ima 7.070 bodova i igraće turnir u Dubaiju i ukoliko ga osvoji staće na 7.480 poena. Tako da mu za trku sa Alkarazom u punoj brzini treba i nastup u Americi!

STEFANOS CICIPAS - PERFEKCIJA I ZABRANA!

Izgubio je finale Australijan opena od Novaka Đokovića i rekao da je Srbin najveći ikada! Sada se nada da će ipak uspjeti da skine Đokovića sa prvog mjesta ATP liste.

On će igrati u Roterdamu gdje brani 255 poena, ostaće kada se to oduzme na 5.805. Nastupiće i u Akapulku i na Indijan Velsu, a s obzirom da tu nema poene iz prošle sezone situacija mu je čista da se makar probliži Novaku.

Ipak ako Novak ne ode na Indijan Vels i ne osvoji Dubai, sa pobjedama u Roterdamu, Akapulku i na Indijan Velsu i ukupno 7.305 bodova Grk može na prvo mjesto!

KASPER RUD - ČISTA TEORIJA!

Izvor: Profimedia

Ovo je već baš suva teorija i ne postoji realna šansa da Norvežanin prvi put bude prvi na svijetu. Kada mu se ove nedjelje oduzme 250 bodova ostaće na 5.515 i neće nedjeljama braniti nove bodove. Ipak, čak i ako bi na oba turnira na kojima nastupa uzeo titule teško bi prešao Novaka.

Bukvalno mu je potrebno da Novak izgubi prvo kolo Dubaija i da ne ode na Indijan Vels da bi sa trijumfima na Indijan Velsu i Akapulku sa 7.015 bodova uspio da zasjedne na prvo mjesto.

Kalkulacije su tu, a trka već počinje i to nastupom Karlosa Alkaraza u Buenos Ajresu. On je najveća prijetnja Novaku, ali svaki poraz bi ga ozbiljno udaljio od šanse da sruši najvećeg ikada. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC