• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija sa 12 predstavnika ide na Evropsko prvenstvo! Ivana, Asmir, Angelina - ko će donijeti medalje?

Autor Dragan Šutvić

Na Evropskom prvenstvu u Turskoj Srbija će imati 12 predstavnika.

 srbija sa 12 atletičara na evropskom prvenstvu  Izvor: MN PRESS

Evropsko prvenstvo za seniore se bliži. Takmičenje u Istanbulu (Turska) održava se od 2. do 5. marta, a srpski tim imaće 12 predstavnika. Oni će pokušati da donesu Srbiji medalje. Ivana Vuleta i Milica Gardašević takmičiće se u skoku udalj, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Angelina Topić u skoku u vis, Boško Kijanović u trci na 400 metara, Lazar Anić i Strahinja Jovančević u skoku udalj, Elzan Bibić u trci na 3,000 metara, Anja Lukić i Luka Trgovčević u trci na 60 metara i Milana Tirnanić na 60 metara sa preponama.

Takmičenje se održava u renoviranoj "Atakoj" areni koja je otvorena 2011. godine. Ima šest kružnih staza i osam na pravcu, više od 5,000 mjesta za gledaoce i dodatnih 2,000 mjesta za VIP osobe, medije, timove, trenere i zvaničnike.

"Apetiti i očekivanja su isti kao i prethodih nekoliko puta. Spreman sam za lični rekord, ako ne napravim kiks kao u Minhenu, verujem da će rezultat biti više nego dovoljan za visok plasman", poručio je Lazar Anić.

Prva će na teren izaći Angelina Topić u kvalifikacijama za skok u vis, drugog dana izlaze Lazar Anić i Strahinja Jovančević, a poslije njih Boško Kijanović. Onda kreću kvalifikacije na 60 metara gdje će učestvovati Milana Tirnanić.

U popodnevnim satima održaće se finale u bacanju kugle gdje će se takmičiti Sinančević i Kolašinac. Trećeg dana takmičiće se petoro srpskih atletičara, a najveća pažnja biće na Ivani Vuleti. Ona se povrijedila pred put na EP, ali srećom izgleda da u pitanju nije ništa strašno i da ne ugrožava njeno učešće na šampionatu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC