• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaku opet "ukrali" 2.000 bodova! Đoković može da ostane bez prvog mjesta, evo šta treba da se desi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je ostao bez šanse da igra na dva velika masters turnira u SAD i zbog toga će njegovi protivnici opet imati šansu.

 Da li Novak Đoković gubi prvo mjesto Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković počeo je danas 379. nedjelju na vrhu ATP liste, međutim istovremeno je čuo i loše vijesti. Đokoviću na kraju nije odobreno "izuzeće" za ulazak u Sjedinjene Američke Države, pa se zvanično povukao sa žrijeba za Indijan Vels, a najvjerovatnije će se isto dogoditi i sa mastersom u Majamiju koji počinje 19. marta, pošto teško da će u međuvremenu dobiti "zeleno svjetlo".

Đoković ne može da uđe u SAD kao neamerički državljanin koji nije vakcinisan protiv korona virusa i ta zabrana će ostati na snazi sve do 11. maja, što znači da će Indijan Vels i Majami biti i jedini turniri u SAD koje neće igrati jer je US Open na programu krajem avgusta. Ipak, ovo je ozbiljan udarac za Đokovića koji će drugu godinu zaredom ostati bez šanse da igra na renomiranim turnirima serije 1.000, što opet ne predstavlja poštenu bitku sa ostalim igračima na ATP listi i zbog toga bi mogao da ostane bez prvog mjesta.

Trenutna situacija kaže da je Novak Đoković prvoplasirani  na ATP listi sa 7.160 bodova i neće gubiti ništa tokom marta jer - nije ni igrao prošlog marta - tako da iza njega ostaju Karlos Alkaraz (6.780), Stefanos Cicipas (5.805) i Kasper Rud (5.560), dok su sa daleko manjim učinkom Tejlor Fric, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Rafael Nadal i Feliks Ože-Alijasim.

Šansu da obiđu Novaka Đokovića u martu imaju samo Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, a računica je krajnje "jednostavna za njih". Potreban im je takozvani "Sanšajn dabl", odnosno moraju da osvoje oba turnira da bi ga preskočili, odnosno da dobiju 12 mečeva u nizu u dvije nedjelje, što je vrlo teško.

Inače, samo sedam tenisera u istoriji je uspjelo ovo da uradi, a među njima je i Novak Đoković kome je to pošlo za rukom četiri puta. Prvi put 2011. godine, pa onda još tri puta zaredom od 2014. do 2016.

Može se reći da je Novak Đoković na neki način i siguran na prvom mmestu iako opet neće igrati Indijan Vels i Majami, ali ga nervira što opet mora da pravi pauzu pred dio sezone na šljaci. Zbog toga se navodno spominje da bi mogao da igra u Maroku ili Portugalu (serija 250) od 3. do 9. aprila, ali za sada nema zvanične potvrde.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC