• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne gledate rekord kako treba, naravno da Novak nije prvi! Amerikanka podigla buru - evo kako skida Đokovića sa trona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Legendarna američka teniserka Pem Šiver smatra da Novak Đoković ipak nije prestigao Štefi Graf i da Njemica ima bolji učinak od Srbina.

 Novak Đoković nije najbolji ikada nego Štefi Graf Izvor: AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković je u ponedjeljak oborio još jedan rekord, pošto je došao do 378 nedjelja na vrhu ATP liste i tako je prestigao Štefi Graf, Njemicu koja je na vrhu ženskog tenisa bila 377 nedjelja. Iako su te dvije stvari teško uporedive, kritičari Novaka Đokovića su se trudili da umanje njegove rekorde rekavši da je Štefi Graf ipak bolja, a kada je i nju prestigao, sada im ni to nije dovoljno. 

Nekadašnja treća teniserka svijeta Pem Šiver sada je istakla da bi trebalo promijeniti gledanje na stvari! Ona ističe da treba uvesti "procenat ukupnih nedjelja provedenih na prvom mjestu" kao metriku da se upoređuju najbolji ikada u tenisu i smatra da bi u tom slučaju Graf bila bolja od Novaka. 

"Karijere su sada duže jer su nauka i medicina napredovale, a igrači imaju veće timove. Sigurna sam da Graf ima najveći procenat nedjelja provedenih na prvom mjestu", rekla je ona, a onda istakla da treba upoređivati ženski i muški tenis: "U profesionalnom tenisu neki rekordi kao ukupan broj nedjelja na prvom mjestu i procenat nedjelja provedenih na prvom mjestu su idealni za poređenje između žena i muškaraca.Ne razumijem zašto se to ne bi poredilo?"

Sam Novak koji je nedavno doživio prvi poraz u sezoni kada ga je savladao Danil Medvedev u polufinalu Dubaija, a kada je oborio rekord Štefi Graf bio je izuzetno zadovoljan. 

"Naravno da je nevjerovatno što sam toliko vremena na prvom mjestu, što sam uspio da izjednačim rekord Štefi Graf, jedne od najboljih ikada u našem sportu, bilo da se priča o ženama ili o muškarcima. Laskavo je što sam uopšte među tim legendarnim imenima i jako sam ponosan na to", naglasio je najbolji teniser ikada. 

Sada Novak čeka odluke američkih vlasti i nada se da će mu biti dozvoljeno da zaigra u martu kada se nastupa na turnirima u Majamiju i Indijan Velsu, gdje za sada nema pristup jer nije vakcinisan. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC