• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković molio, državna bezbjednost odbila, ali... Postoji još jedna šansa - Amerikanci zovu Bajdena u pomoć!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski teniser se i dalje nada da će igrati na dva veoma važna turnira u SAD.

 Državna bezbjednost SAD odbila zahtjev Novaka Đokovića za izuzeće Izvor: AP/Kamran Jebreili

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, kako sada stvari stoje, neće moći da se takmiči na proljećnim turnirima u SAD! Srpski teniser zatražio je od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji protiv virusa korona, kako bi u narednom periodu mogao da se pojavi na turnirima u Indijan Velsu (Kalifornija) i Majamiju (Florida), ali za sada nema dozvolu za tako nešto.

Kako je na svom Tviter profilu otkrio senator sa Floride Rik Skot, državna bezbjednost odbila je zahtjev srpskog tenisera! Sada je pred Novakom samo jedna opcija - da ga "pomiluje" američki predsjednik Džo Bajden i da nakon njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD. Da li će se to desiti ostaje da se vidi u narednim danima, a teniska javnost u Americi već je počela da vrši pritisak na američkog predsjednika.

Prethodnih dana oglašavali su se nekadašnji teniseri a sada funkcioneri poput Mardija Fiša i Džejmsa Blejka, pisao je čak i zvanični nalog US opena, podršku Novaku pružaju neki aktivni igrači, a navijači bi željeli da vide najboljeg na svijetu nakon duge pauze. Đokovićeva želja da se takmiči na dva prestižna turnira nije sporna i on bi volio da bude u prilici da osvoji nove važne bodove za ATP listu, a sada će sve zavisiti od toga da li ga predsjednik SAD želi u svojoj zemlji kao jednog od najboljih sportista današnjice.

Inače, Novakov nastup na jesenjoj turneji po SAD nije pod znakom pitanja, jer su najave da će u maju biti ukinute sve provjere kada je riječ o vakcinisanim i nevakcinisanim osobama koje žele da uđu u SAD. Tada neće biti prepreke da Novak otputuje u Ameriku i na prestižnim turnirima nastavi da osvaja trofeje. Naravno, fokus bi bio na US openu, pošto su u ovoj fazi karijere Đokoviću najbitnije grend slem titule!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC