• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko ne dolazi u Banjaluku? Četvorica iz TOP 10 sigurno neće igrati Srpska open, Medvedev ide u Barselonu...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Danil Medvedev će vjerovatno igrati u Barseloni, a tamo će u vrijeme odigravanja turnira u Banjaluci biti još najmanje dvojica igrača sa vrha ATP liste.

 Arena za tenis u Banjaluci Izvor: Screenshot

Ljubitelji tenisa u Banjaluci i regionu s nestrpljenjem očekuju ATP turnir Srpska open, na kojem će od 17. do 23. aprila gledati najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali i brojne tenisere iz svjetskog vrha.

Tokom proteklih par mjeseci u medijima su se mogle pročitati najave da će nekoliko tenisera iz Top 10 ili Top 20 učestovati na turniru koji organizuje porodica Đoković, a koji je ove godine premješten iz Beograda u Banjaluku.

Možda će vas zanimati

 Zvanična potvrda učesnika turnira tek slijedi, ali gotovo sigurno je da će jedan od učesnika biti Rus Andrej Rubljov, koji brani 250 bodova osvojenih prošle godine u Beogradu.

Za razliku od Rubljova, Danila Medvedeva po svemu sudeći nećemo gledati u Banjaluci, a to je praktično potvrdio u današnjoj izjavio pred duel sa Đokovićem u Dubaiju.

"Da li je to turnir koji je premješten iz Beograda u Banjaluku? Mislim da je to na šljaci i zato će biti teško. Zavisi u kojoj je nedjelji, ako je u istoj kao Barselona, onda je ona prioritet kao serija 500. Ali jednog dana ću sigurno igrati na Novakovom turniru", rekao je Medvedev.

Turnir u Barseloni igra se u istoj sedmici kada i Srpska open, a tamo će definitivno biti dvojica igrača iz Top 10, Karlos Alkaraz i Rafael Nadal.

Alkaraz u Barseloni brani titulu, a svoje učešće je osim njega potvrdio i Rafal Nadal, koji je čak 12 puta osvajao ovaj turnir, gdje je i jedan od terena nazvan po njemu.

Prošle godine turnir u Barseloni okupio je veliki broj igrača iz samog svjetskog vrha, pa su tako u polufinalu igrali Dijego Švarcman, Pablo Karenjo Busta i Aleks De Minor, dok su npr. u četvrtfinalu igrali Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim, Stefanos Cicipas...

Još dvojica tenisera iz Top 10 sigurno ne dolaze u Banjaluku, a to su njemački teniser Aleksander Zverev i Danac Holger Rune.

Obojica su potvrdili učešće na ATP turniru serije 250 u Minhenu, gdje je Zverev slavio 2017. I 2018. Godine i gdje će još jednom proslaviti svoj rođendan 20. aprila. Prošlogodišnji šampion je upravo Rune koji će braniti osvojenih 150 bodova.

Više informacija o učesnicima i detaljima turnira Srpska open trebalo bi biti saopšteno u utorak, za kada je zakazana prva konferencija za novinare.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

uča

Đoković najbolji na svijetu, Rubljov vjerovatno uz njega u najboljoj formi i ne boji se igrati isti turnir čak ga je pobjedio u Beogradu. To je već garant spektakla i fokusasvjetske teniske javnosti. Očekivati je možda i Dimitrova, Bornu Ćorića, Čilića, Đerea. Tako neka regionalna imena. Opet je to Prejak turnir. Banjaluka je takvu čast mogla samo sanjati.

Zole

Ovi se malo zaigrali organizatora, čuj Banjaluka open tradicija na visokom nivou

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC