• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bizarno pravilo napravilo HAOS u Formuli 1! Alonsu oduzeli, pa VRATILI treće mjesto - evo zbog čega!

Autor Dragan Šutvić

Formula 1 se pošteno izblamirala tumačenjem pravila tokom vikenda u Saudijskoj Arabiji i u fokusu je bio Fernando Alonso.

 fernandu alonsu vraćeno treće mjesto  Izvor: Profimedia/DPPI/Screenshot

Tek smo na drugoj trci sezone u Formuli 1, a već imamo "skandal godine". Fernando Alonso je briljirao na Velikoj trci Saudijske Arabije i došao do trećeg jesta, međutim nakon što je završio na podijumu, dao intervju i završio sve procedure - saopšteno je da je ipak četvrti. FIA ga je kaznila sa deset sekundi zbog "propusta u odrađivanju kazne" i zato je Džordž Rasel na kraju bio treći, da bi nekoliko sati poslije bruke došlo do preokreta...

Fernandu Alonsu je vraćeno treće mjesto pošto se Aston Martin žalio i objasnio direkciji trke i objasnio da "sitnica" zbog koje su kaznili legendarnog španskog vozača nije ništa novo u Formuli 1 i stalno se dešava. Štaviše, prikazali su im sedam istih situacija u kojima vozači nisu kažnjeni!

Šta je bio problem? Fernando Alonso nije dobro postavio bolid na startu trke i zbog toga je kažnjen sa pet sekundi. Kaznu je odradio u 19. krugu dok je bio u pit-stopu, međutim jedan mehaničar je postavio ruku na bolid i zbog toga je FIA kaznila Alonsa sa dodatnih deset sekundi. Problem je tajming pošto su morali da izreknu kaznu u 30 krugova od incidenta, što je primijetio i Alonso i naglasio da bi sigurno bio brži i pravio veću prednost u odnosu na Rasela da je imao tu informaciju.

Na kraju, FIA je "progutala žabu" i priznala grešku, tako da je Alonsu vraćen podijum, inače čak stoti u njegovoj karijeri. Ove sezone blista u bolidu Aston Martina i sa dva treća mjesta - treći je u generalnom poretku u šampionatu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC