• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati slave senzaciju u Beogradu: "Opet smo prva sila"!

Autor Dragan Šutvić

Neočekivan rasplet završnog turnira Regionalne lige u Beogradu u kome su se radovali Hrvati.

 hrvati slave titulu u regionalnoj ligi u vaterpolu  Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti dubrovačkog Juga su peti put osvojili Regionalnu Premijer ligu u vaterpolu pošto su u Beogradu savladani Jadran poslije boljeg izvođenja peteraca. Poslije regularnog dijela igre bilo je 10:10, da bi "penali" odlučili šampiona, a u toj igri se Jug bolje snašao (4:2). Interesantno, na isti način riješeni su i polufinalni susreti u kojima srpski predstavnici na "fajnal foru" nisu imali sreće. Jadran je pobijedio kragujevački Radnički (ukupno sa penalima 17:15), dok je Jug bio bolji od prošlogodišnjeg regionalnog prvaka Novog Beograda (na kraju 15:13).

Zbog ovog uspjeha, naveliko se slavi i priča u Hrvatskoj, tako da je "Večernji list" objavio članak interesantnog naslova: "Naši klubovi izveli čudo: U srpskoj prestonici raduju se Hrvati, opet smo prva sila u regiji".

U tekstu se navodi da su Jadran i Jug izveli "malo sportsko čudo" u završnici fajnal-fora Regionalne lige, dok se posebno naglašava uspjeh kluba iz Dubrovnika koji je srušio Novi Beograd. To su opisali kao "istinsku senzaciju" zbog toga što su imali 11 pobjeda iz 11 utakmica, uz poruku da je "Novi Beograd svojevrsna reprezentacija svijeta", odnosno njena "B" garnitura iza "A" (Pro Reko). Razlog leži u tome što pored najboljih srpskih vaterpolista u svojim redovima imaju i Alvara Granadosa, Anđelosa Vlahopulosa, Dimitrosa Skumpakisa i Žoaa Pedra, ali to nije bilo dovoljno za novu titulu.

"U Beogradu je, dakle, igrano hrvatsko finale, bio je to za nas najljepši epilog dvodnevnog završnog turnira. Hrvatski su klubovi tako dokazali da im među regionalcima nema premca. Nakon dvije godine pehar Regionalne lige vraća se u Hrvatsku", navodi se u izvještaju "Večernjaka".

Podsjetimo, 2021. godine je Radnički osvojio titulu, prošle godine je pripala Novom beogradu, dok su prije toga dominirali hrvatski klubovi. Od osnivanja 2008. godine, Jug je sada peti put postao prvak, a osim njih tri naslova ima Primorje i dva zagrebačka Mladost. Takođe, dvije titule ima i Jadran iz Herceg Novog, a jednu Pro Reko.

Hrvatski mediji zbog toga konstatuju da je "dijete vraćeno majci", pošto imaju deset titula iz 15 sezona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti iz vaterpola

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC