• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10, 12 ILI 15 DRŽAVA ZVALO DA PLIVA ZA NJIH! Oglasio se otac Lane Pudar: Mogla ići gdje je htjela, ali je ostala ovdje

Autor Dragan Šutvić

Velibor Pudar je u jednom podkastu otkrio zanimljive informacije.

 Lana Pudar Izvor: EPA/ANGELO CARCONI/ANSA

Lana Pudar plivačko je blago Bosne i Hercegovine.

Mostarka rođena 2006. godine osvojila je u prošloj godini tri zlatne medalje, a kruna sjajnih nastupa bila je dvije medalje na seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu.

Lana je bila trećeplasirana u disciplini 100 metara leptir, dok joj je na dpuplo dužoj dionici pripala zlatna medalja, a u obje discipline postavila je novi nacionalni rekord.

Sve te činjenice čine ponosnim njenog oca Velibora Pudara, nekadašnjeg golmna Veleža, koji je u podkastu kod Sabahudina Topalbećirevića otkrio da je više od deset zemalja zvalo Lanu Pudar da nastupa za njih.

"Mislim da je deset, 12 ili 15 država zvalo da pliva za njih. Bilo je mnogo ponuda, ali Lana je ostala ovdje da pliva za Bosnu i Hercegovinu. Kada je imala te ponude, ona je bila osnovna škola. Mogla je ići gdje je god htjela. Ona ima i ovdje vrhunske rezultate, samo joj treba mali vjetar u leđa. Prije su govorili za Lanu – vidi je Velina kćerka. Sada govore – vidite ono je Lanin tata. E to je veliki uspjeh u životu. Srce je ovoliko kada to doživite", rekao je Velibor, otkrivši da je njegova kćerka slučajno počela da se bavi plivanjem.

"Ja sam 2011. godine stigao iz Saudijske Arabije na odmor početkom juna. Šetao sam jedno jutro sa Lanom i pitao je da li bi voljela da je upišem u školu plivanja da nauči plivati. Ona je kazala da bi. Tada sam je odveo da uči plivati, a nakon trećeg njenog dolaska na plivanje iz kluba su mi rekli da želi da ostane kod njih. Ona je u to vrijeme imala pet godina. Vremenom je završila školu, išla na treninge i na prvom takmičenju u Sarajevu je osvojila medalju. Nakon toga je u Banjaluci na jednom mitingu bila najmlađa i osvojila pet – šest medalja", podsjetio je Velibor Pudar.

Poslušajte cijeli podkast:

Velibor Pudar o Lani
Izvor: YouTube/BalkaNA

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC