• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGO SAM NAPREDOVAO SA VAJDOM! Molčan u Beogradu kao kod kuće: Taj turnir mi je promijenio karijeru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Slovak Aleks Molčan nakon pobjede nad Laslom Đereom govorio o saradnji sa Marjanom Vajdom i igranju u Beogradu koje mu je promijenilo karijeru.

 srpska open molčan nakon pobjede nad đereom  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Velika borba viđena je u petak na Srpska openu, gdje je Slovak Aleks Molčan bio je na rubu poraza, tačnije samo dva poena dijelila su ga od eliminacije, ali je na kraju poslije preokreta savladao Lasla Đerea.

"Bio sam blizu poraza, on je serviraom imao 30:0. Ali i dalje sam igrao, nisam želio da lako izgubim, trčao sam, borio se i dobro je ispalo. Borac sam uvijek i na kraju se isplatilo", rekao je Molčan.

Slovački teniser već neko vrijeme sarađuje sa sunarodnikom Marjanom Vajdom, nekadašnjim trenerom Novaka Đokovića.

"Marjan je fenomenalna osoba, drag je i izuzetno profesionalan trener. Divim mu se kao osobi i treneru. Mnogo sam napredovao kao osoba, jer nije u pitanju samo tenis, pričamo o životnim stvarima i njegovi pogledi su sjajni. Vjerujem mu 100 posto, ide nam dobro. Zahvalan sam cijelom mom timu. Otkako sam počeo da radim sa Marjanom, ne mogu da izdvojim napredovao sam u ovome ili u ovome. Moram da unaprijedim sve, trenutno smo fokusirani na neke stvari koje su važnije od drugih. Uživam na treninzima s njim i nadam se da ću ostvariti velike uspjehe", rekao je Molčan. 

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Teniski treneri su jako važni svakom igraču, moraš da imaš dobrog trenera, ali to ne garantuje da ćeš npr. biti odmah u Top 10. Nije tako jednostavno. Svaki igrač je drugačiji, stilom, mentalitetom. Ali Marjan je profesionalac, pokazao mi je kako bi trebalo, ne da igram tenis, nego kakve poglede treba da imam, šta da radim prije meča, kako da treniram, tu profesionalnost. Naravno imam i mnogo više samopouzdanja. Kada mi nešto kaže moram da poslušam, uzalud ti najveći trener, ako nećeš da ga poslušaš", istakao je Molčan, koji tvrdi da ne osjeća pritisak zbog slovačke teniske tradicije.

"Imali smo sjajne tenisere, ali ne gledam to tako. To što smo imali dobre igrače, ne znači sada da automatski razmišljam da moram sjajne stvari ja da radim. Naravno da želim, ali ne zbog njih već zbog sebe, pobjeđujem za sebe, tim. Drago mi je da fanovi uživaju i pružaju mi podršku. Volio bih da osvajam svaki turnir pa da fanovi u Slovačkoj budu srećni. Ali uživam u igranju tenisa. Nemam osjećaj taj da moram da pobjeđujem zbog tenisera prije mene", rekao je Molčan, koji se osvrnuo i na turnir u Beogradu koji mu je promijenio karijeru.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Nekad sam igrao, četvrtfinale, polufinale čelendžera, a nakon Beograda poraslo mi je samopouzdanje i počeo sam da vjerujem u svoju igru. Otkako sam počeo da vjerujem u sebe, igrao sam skoro svaki turnir dobro. Oko Beograda sam bio 180. na listi, dosta sam imao još do Top 100, bila je i korona i morao sam mnogo bodova da osvajam. Te godine mi je trebalo 700 bodova da uđem u top 100. Imao sam samopouzdanje nakon tog turnira i on mi je sigurno promijenio karijeru", istakao je Molčan.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC