• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SWIM WARS! Lana Pudar i Anja Crevar predvode plivačku elitu u Banjaluci!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Narednog vikenda održava se 14. međunarodni plivački miting "22. april".

 Lana Pudar i Anja Pudar na mitingu 22. april Izvor: APK 22. april

Evropska šampionka Lana Pudar i vicešampionka Evrope Anja Cervar plivaće u Banjaluci narednog vikenda na 14. međunarodnom plivačkom mitingu "22. april".

Takmičenje u Banjaluci koje počinje kvalifikacijama u subotu okupiće preko 400 plivača iz devet zemalja, kvalifikacione trke počeće u subotu od 9 časova, a ovo će ujedno biti miting na kojem će se plivači boriti za olimpijsku normu.

"Takmičenje se nalazi u FINA kalendaru za normu za OI. Svi su usmjereni na norme za Pariz. U istom vremenskom intervalu imamo takmičenja u Grčkoj, Berlinu, Gracu, pa se plivači rasporede. Banjaluka se bori za svoje mjesto, a za par sedmica imamo novi miting i očekujem takođe veći odziv“, rekao je predsjednik APK "22. april", Goran Grahovac.

Jedno od glavnih imena na mitingu koji je najavljen simpatičnim sloganom "SWIM WARS", je Lana Pudar, evropska šampionka iz Rima i najbolja sportistkinja BIH u 2022.

"Meni je velika čast biti jedan od ambasadora ovakvog akmičenja, jednog od najvećih u našoj državi i moram da se zahvalim akademskom plivačkom klubu '22. April', pored mog matičnog kluba 'Orke' i '22. april' je moj klub pošto najviše vremena provodim ovdje i hvala im na ukazanoj časti", rekla je Lana Pudar.

Najbolja bh. plivačica govorila je o svojim planovima u tekućoj sezoni.

"Na ljeto imam evropsko juniorsko prvenstvo u Beogradu, zatim Svjetsko prvenstvo u Japanu koje će biti najvažnije takmičenje u sezoni. U septembru imam Svjetsko juniorsko prvenstvo u Izraelu, a krajem godine imam Evropsko prvenstvo u malim bazenima, a sve je naravno usmjereno ka Parizu i Olimpijskim igrama naredne godine. Svjetsko prvenstvo će biti vrhunac forme, ali želim i na ovom takmičenju za vikend da plivam dobre rezultate. Ozbiljno smo se spremali i vidjećemo kakvi će biti rezultati", rekla je Pudar.

Ona se osvrnula i na teške uslove za plivače u BIH, zbog kojih je izabrala Banjaluku za svoju bazu.

"U BIH nemamo dobre uslove za plivanje pošto imamo olimpijke bazene u samo tri grada, Banjaluci, Sarajevu i Trebinju. Ja sam iz Mostara i nisam imala dobre uslove za svoj razvoj. Karijeru sam počela u 12 i po metarskom bazenu, zatim sam prešla na 25 metara, a kasnije su rezultati zahtjevali mnogo više i zato je većinom Banjaluka bila moj izbor. Takođe, ovdje imam i najboljeg trenera u regionu, imam sjajan tim, ovdje se sve posložilo i ovo je zaista moja druga kuća", poručila Pudar.

Na mitingu u Banjaluci gledaćemo i srpsku plivačicu Anju Crevar.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo biti promoter ovog mitinga. Konkurencija je jaka, ali naporno smo radili i očekujemo dobre rezultate na domaćem terenu. Radili smo jako za ovaj miting. Ljetna sezona je isto veoam bitna, ja sam u blagom zaostatku, ali očekujem dobre rezultate", poručila je srpska plivačica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC