• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zemunović ispisao istoriju RK Derventa pa poručio: "Nije mi žao ni jednog trenutka kojeg sam dao tom klubu"

Autor Haris Krhalić

Rukometaš Dervente Goran Zemunović govorio je za Mondo nakon što je postao najbolji strijelac kluba svih vremena u prvenstvenim utakmicama.

 goran zemunović Izvor: PROMO/RK Derventa

Rukometaš Dervente Goran Zemunović je na utakmici 20. kola Prve lige Republike Srpske protiv Sloge ispisao istoriju.

Naime, on je protiv tima iz Prnjavora postigao sedam golova i na vječnoj listi najboljih strijelaca RK Derventa, po prvenstvnim golovima, izbio na prvu poziciju sa 1308 golova.

Do sada je prvu poziciju po golovima na prvenstvenim utakmica držao Midhat Pipić sa 1302 gola.

Zemunović je u kratkom razgovoru za Mondo portal govorio kako se osjeća nakon ovog uspjeha.

"Naravno da je lijepo osjećaj, jako mi je drago. Kao dijete sam zavolio ovaj sport koji je kasnije postao moj život. Drago mi je ako sam dao nešto tom klubu, nije mi žao ni jednog trenutka i ni vremena kojeg sam dao tom klubu. Žrtvovao sam neke stvari zbog tog kluba, ali je taj isti klub i sport meni puno pomogao u životu i ostavio me na pravom putu. Mislim da je sport prava stvar da se čovjek 'izvede' na pravi put. Nikad nisam razmišlljao o odlasku iz ovog kluba, bilo je nekih ponuda koje nikad nisam ozbiljnije ni razmatrao", rekao je Zemunović za Mondo.

Pogledajte trenutak kad je Zemunović oborio rekord:

Inače, Pipić je zabio i 124 gola na kup utakmicama, tako da Zemunoviću, s obzirom da još ne razmišlja o kraju karijere, ostaje još nekoliko golova da obori i ovaj rekord i bude najboljih strijelac kluba svih vremena.

"Prije par sezona sam imao manju minutažu, bilo je tu mlađih momaka koji su igrali. Nažalost, život ih je natjerao da idu raditi u inostranstvo.Jedna naša veoma perspektivna premijerligaška postava je danas na radu u Njemačkoj. Tako da sam ja ponovo došao u situaciju da igram puno više, nekad i 60 minuta. Ponovo stasavaju neki mlađi igrači kojima ćemo mi iskusniji pomoći da preuzmu ekipu. Trenutno ne razmišljam o kraju karijere. Planiram igrati i narednu sezonu, hvala Bogu zdravlje me služi, nisam nikad bio sklon povredama i neka tako i ostane", poručio je Zemunović.

Zemunović je za Derventu debitovao 2004. godine na utakmici 12. kola Prve lige protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva, a godinu dana kasnije je protiv istog tima postigao i prvi prvenstveni pogodak. U sezoni 2016/17 sa ekipom Dervente osvojio je Kup Republike Srpske, a bio je i član ekipe koja je 2020. godine osvojila titulu šampiona Republike Srpske. Za Derventu je u Premijer ligi BiH odigrao 201 utakmicu i postigao 691 pogodak.

Pored ovoga, proglašen je i za najboljeg sportistu Dervente 2011. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC