• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak danas slavi, ali već u ponedjeljak pada na ATP listi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković slavi 386. sedmicu na vrhu ATP liste, ali već narednog ponedjeljka pada.

 Novak Đoković prvi na ATP listi do narednog ponedjeljka Izvor: Profimedia

Novak Đoković je dočekao 386. sedmicu na ATP listi, ali neće još dugo ostati na tom mjestu! Nakon što je Karlos Alkaraz osvojio turnir u Madridu i tako odbranio svoju prošlogodišnju titulu sada je situacija na vrhu nikada tijesnija. 

Novak Đoković je prvi sa 6.775 bodova, dok mladi Španac Karlos Alkaraz ima 6.770 bodova. Naravno u naletu je i Danil Medvedev koji je opet u sjajnoj formi i sada je treći sa 5.330 bodova, ali dok on smanjuje zaostatak za vodećim dvojcem pred Rolan Garos i vrhunac sezone na šljaci sve oči su uprte u Novaka i Karlitosa.

Njih dvojica igraju u Rimu i sve i da se desi da srpski teniser osvoji turnir u prestonici Italije, on će pasti na drugo mjesto ATP liste nakon ove nedelje. Razlog za to je što Novak brani titulu osvojenu prošle godine kada je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa, dok je Alkaraz stigao na trunir bez bodova koje brani.

S obzirom da kao nosilac Alkaraz ide direktno u drugo kolo Rima i za to dobija 10 bodova, to znači da će čak i u slučaju da Novak osvoji turnir, a Alkaraz ispadne u prvom meču situacija sledeće nedelje biti takva da že Novak biti na 6.775, a Alkaraz na 6.780 bodova. Ipak, sva je prilika da će mladi Španac prilično odmaći Novaku pred Rolan Garos.

A TO ZNAČI I GUBITAK PRVE POZICIJE U PARIZU! 

To ujedno znači i da Novak Đoković neće biti prvi nosilac na Rolan Garosu! Poslije Rima ni Novak ni Alkaraz ne planiraju da igraju turnire, što znači da će mladi Španac biti prvi nosilac, a Novak najverovatnije drugij osim ako se ne desi nešto spektakularno pa ga do turnira u Parizu neko ne prestigne na drugom mjestu. 

Što se tiče dalje borbe za prvo mjesto ona će i dalje biti vrlo neizvjesna jer su i Novak i Alkaraz prošle godine na tom turniru stigli do četvrtfinala. Što se žrijeba tiče, obojica bi volela da se Rafael Nadal ne nađe u njihovom dijelu žrijeba, ma koliko da nespreman i bez mečeva u rukama dolazi na turnir...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC