• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donesena konačna odluka - Novak Đoković ide na US open!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković ide na US Open!

 Novak Đoković može na US Open Izvor: Profimedia

Preokret! Novak Đoković će moći da zaigra na US Openu! Nakon što je prvobitno bilo najavljeno da će administracija Džoa Bajdena produžiti zabranu ulaska u zemlju svim stranim državljanima koji nisu vakcinisani upravo je zvanično odlučeno da se to ne uradi! 

Pravilnik koji je važio od januara 2021. godine kada je pandemija virusa korona pogodila Sjedinjene Američke Države biće uklonjen 11. maja. S obzirom na to da se US Open igra od 28. avgusta do 10. septembra, sada je i zvanično - Novak Đoković može na US Open!

"Od januara 2021. godine broj smrti od virusa korona smanjio se za 95 odsto, a broj hospilatizovaniuh pacijenata je smanjen za 91 odsto. Globarno, broj smrti od virusa korona je na najmanjim brojkama još od početka pandemije. Usljed težnji cijele vlade rekordan broj od 270.000.000 Amerikanaca je dobio makar jednu dozu vakcine za kovid. Danas objavljujemo da će naša administacija završiti sa svim zahtjevima vezanim za kovid 19 vakcine 11. maja", navodi se u saopštenju zvaničnika SAD. 

Novak ove sezone nije mogao da igra na turnirima u Americi zbog zabrane ulaska u zemlju nevakcinisanim osobama, pa je tako propustio masterse u Majamiju i Indijan Velsu i praktično bez borbe ostao bez 2.000 bodova. 

Prvi grend slem sezone Australijan open je osvojio, nakon što prošle sezone u Melburnu nije mogao da igra jer je protjeran iz zemlje, takođe zbog odbijanja da se vakciniše. Pred "Rolan Garos" ne blista na šljaci, a nakon toga slijedi Vimbldon. 

US Open je posljednji grend slem sezone, a s obzirom da je Novak odavno rekao da mu prioritet nije prvo mjesto na ATP listi, koje uzgred trenutno drži, već osvajanje grend slemova, jasno je koliko mu ova odluka znači. Do sada je u karijeri Novak Đoković tri puta osvajao US Open, posljednjih put 2018. godine. Ove sezone ne brani bodove sa US Opena jer ga prošle sezone nije igrao upravo zbog odbijanja da se vakciniše. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC