• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je imao veći problem od protivnika - "Da se blago izrazim"! Đoković pobijedio, pa spomenuo Rodžera i Rafu u Rimu

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković dao je izjavu poslije pobjede protiv Grigora Dimitrova u Rimu.

 đoković dimitrov izjava  Izvor: Profimedia

Novak Đoković prošao je u osminu finala turnira u Rimu, savladao je Grigora Dimitrova poslije tri seta (6:3, 4:6, 6:1). Imao je srpski igrač priliku da sve završi znatno ranije, pošto je u drugom setu vodio sa 4:3 i servirao, ali do kraja tog seta nije uzeo nijedan gem. Iskupio se u trećem setu i završio posao.

Svjestan je toga bio i Novak u izjavi po završetku duela.

"Nije bilo loše, mogao sam da dobijem u dva seta, imao sam prednost u drugom, dobar forhend sam imao, promašio sam, držao je svoj servis. Bila je dupla greška, publika se uključila, bodrila ga, spustio sam nivo igre. Srećom, uspio sam da napravim taj brejk u trećem setu i da prebacim stvari na svoju stranu", rekao je Đoković.

Uslijedilo je pitanje o mentalitetu i načinu na koji se bori sa sobom u momentima kada ne ide i kada postoje i drugi problemi, kao što je bilo u Rimu sa veoma lošim stanjem terena.

"Srećom, u karijeri sam dobio više mečeva nego što sam izgubio kada sam se nosio sa teškim uslovima. Šta god da je na terenu, publika, podloga ili nešto. Bilo je tih poraza na početku karijere, protiv najvećih rivala, kada god je trebalo da napravim posljednji korak i da osvojim slem, nisam uspijevao. Postajao sam jači u tim duelima sa Rodžerom, Rafom i Endijem. Dug proces je bio, svako je jedinstven. Potrebno je da razumijete sebe, da nađete formu i mentalno i fizički da ostanete smireni."

Poslije toga je pričao na srpskom.

"Odigrao sam na višem nivou nego u prvom kolu, drugačiji uslovi, kada igrate uveče nema vjetra i loptica ne odskače kao preko dana. Izazovni uslovi, da se blago izrazim. To je dio igre, dio šljake, na neki način može da se očekuje. Izgubio sam koncentraciju na kraju drugog seta, publika se uključila, vratio sam nivo igre u prvom gemu trećeg seta i držao sam stvari pod kontrolom", zaključio je Đoković.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC