• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi čovjek francuskog tenisa objasnio: Zato Novak Đoković neće biti kažnjen!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek Teniskog saveza Francuske objasnio da Novak Đoković neće biti kažnjen, da su njegove emocije shvaćene i da se slične stvari ne mogu ponoviti.

 Novak Đoković neće biti kažnjen predsjednik saveza Francuske objasnio zašto Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/Twitter/telematin/printscreen

Najbolji teniser svih vremena ponovo je u centru pažnje, a ovih dana se o Novaku Đokoviću priča zbog poteza koji je napravio nakon prvog kola Rolan Garosa. Na kameri je napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" i time čitavom svijetu poslao poruku koja se mnogima nije svidjela. Njegov postipak komentarisao se u Prištini, ali i u Parizu gdje se prvo oglasila ministarka sporta, a zatim i prvi čovjek francuskog tenisa.

Žil Moreton, predsjednik Teniskog saveza Francuske, komentarisao je dešavanja u Parizu. "Etička povelja Federacije tiče se korisnika licenci Federacije, a ne međunarodnih igrača. Kada su na konferenciji za novinare, imaju pravo da se izjasne u svim oblastima. S druge strane, na terenu smo željeli da igrači nemaju političku poziciju. Mnogo smo razgovarali sa Đokovićevom ekipom, ovo ne smije da se ponovi. Trenutno nema kazni. Znamo da je emotivan, ali morate ostati neutralni na terenu", saopštio je Moraton, koji je svojevremeno zauzimao stranu Novaka Đokovića kada je bilo pitanje da li srpski as može nevakcinisan na turnir u Parizu. 

Francuska ministarka sporta ima malo drugačije viđenje situacije. Ona je postupak Novaka Đokovića nazvala neprikladnim i militantnim, a imala je i dodatno objašnjenje. "To nije bilo prikladno, direktorka turnira Ameli Morezmo je razgovarala sa njim, sa njegovim timom, ne smije da se ponovi. Postoji princip neutralnosti terena, igre. Ovo se ne smije ponoviti", dodala je političarka koja se svojevremeno profesionalno bavila tenisom.

Podsjećamo, na Đokovića je prethodnih dana stizalo mnogo otrovnih strelica zbog postupka u Parizu. Njegov potez komentarisali su ministar sa "Kosova", Teniski savez "Kosova", Olimpijski komitet "Kosova", kao i britanski novinar koji je bio veoma oštar u procjenama iako je opšti utisak da je na nekoliko mjesta u tekstu promašio temu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC