• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je "ukrao" Vajdu Đokoviću - sada mašta o grend slem trofeju! Aleks za MONDO: Stalno ga pitam nešto o Novaku

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleks Molčan pričao je o grend slemu, odnosu sa Marijanom Vajdom, Novaku Đokoviću. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Aleks Molčan MONDO intervju o Novaku Đokoviću i Andreju Vajdi Izvor: MN PRESS

Novak Đoković sa Marijanom Vajdom imao je mnogo uspjeha, osvojili su zajedno pregršt trofeja, posebno na grend slem turnirima. Poslije više od 15 godina saradnje ne rade zajedno, a čuveni stručnjak sada je trener Aleksa Molčana (25). Slovačkog tenisera koji je ostvario pobjedu na startu Rolan Garosa protiv Uga Gastona (Francuska). Poslije podnošenja zahtjeva i čekanja stigla je i potvrda o intervjuu sa njim.

U odličnom raspoloženju je u zasebnom dijelu medija centra na Rolan Garosu sjedio i razgovarao za MONDO. Prvo o samom meču i trijumfu protiv Francuza usred Francuske. "Veoma težak meč protiv domaćeg igrača u Parizu. Publika je bila baš bučna, atmosfera je bila savršena za njega više nego za mene. Bilo je puno stresa, srećan sam što sam ostao smiren. Igrao sam normalan meč, ništa posebno, bilo je teško, posebno u trećem setu. Pobijedio sam i srećan sam", počeo je Molčan razgovor za MONDO.

Prepričao je i kako izgleda kada svi na tribinama navijaju protiv njega. "Znao sam šta mogu da očekujem i da će publika biti protiv mene. Pokušao sam da budem fokusiran i da im ne dozvolim da vide da sam nervozan, da ne primijete to. Trudio sam se da se ponašam normalno, bez emocija, da im ne dozvolim da iskoriste to protiv mene."

Igrao je Aleks ove godine u Banjaluci, bio je i u Beogradu na "Serbia openu", jednom prilikom je izjavio kako "obožava da igra na turnirma na kojima se osjeća kao kod kuće." Potvrdio je da je uživao. "Uvijek je lijepo igrati na takvim takmičenjima, ljudi u Srbiji, Hrvatskoj, sve to je blizu Slovačke, užvam kada god igram u toj regiji."

Red je došao i da malo intervju navedemo u ulicu zvanu Novak Đoković. "Ako osvoji još jedan slem, onda će Novak i definitivno biti najbolji ikada, neće se postavljati više pitanja", nasmijao se Molčan.

Bio je svjestan i sam kuda razgovor ide i da je red na priču o Vajdi i njihovom odnosu. "Uvijek pitam Marijana o Novaku, više sam to radio kada smo počeli saradnju. Trudio sam se da upijam što više informacija. Naravno, svi mi igrači smo drugačiji, ono što je dalo rezultat Novaku, ne mora da znači da će dati rezultat i meni. Vajda je fenomenalan kao osoba i kao trener."

Srpski teniser i slovački stručnjak zajedno su bili veoma uspešni na grend slemovima. Nada se Aleks da bi mogao i on jednog dana do titule, barem jedne, možda baš sa Vajdom. "Naravno da maštam o tome da osvojim grend slem. Teško je osvojiti ove turnire. Vidjećemo kada završim karijeru da li ću imati grend slem pehar u svojim rukama."

Na kraju je pao i dogovor za naredni intervju, obećao je da će sigurno pričati za MONDO ako osvoji grend slem. Dok to čeka, priprema se za naredno kolo i težak meč, pošto ga u drugoj rundi čeka Aleksander Zverev.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC