• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO NA ROLAN GAROSU: Srbi u prvom planu i pitanje koje je nasmijalo sve - Ljudi, koji je danas dan?

Autor Nemanja Stanojčić

Olga Danilović i Novak Đoković bili su u fokusu ovog četvrtka na Rolan Garosu. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Mondo na Rolan Garosu Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Olga Danilović u prvom, Novak Đoković u drugom planu, ko bi to rekao, ali baš tako je bilo ovog četvrtka na Rolan Garosu. Srpska teniserka prošla je u treće kolo na grend slemu u Francuskoj, dok je Nole imao trening u kompleksu "Žan Buen", daleko od očiju javnosti.

Baš zbog svega toga prvo ću da počnem sa Olgom i njenim nevjerovatnim uspjehom. Teren broj šest nije veliki, nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ali su tu bili svi oni koji njoj posebno znače, uz ogroman broj srpskih navijača. Poslije svakog poena čulo se "Ajmo, ajde", uzvici na srpskom uz tek po neki na italijanskom. Čak i kada je u drugom setu bilo 5:1 za Jasminu Paolini, nije se predavala, dobila je magični gel. U tim momentima joj je skupljač loptica donio slatkiš koji joj je podigao energiju, vratila se u meč, izjednačila, pa onda napravila najveći uspjeh u karijeri na gren slemovima.

Koliko je njoj značilo vidjelo se na samom kraju, pala je na šljaku, emocije su je preplavile. Da je bila u potpunosti "pogubljena", moglo je da se vidi po momentu u kom je prišla srpskim novinarima na terenu, pozdravila se i onda postavila jedno pitanje - Ljudi, koji je danas dan? Svi smo prasnuli u smijeh, dobacili da je četvrtak. "Nisam znala koji je dan, neko mi je rekao vidimo se u subotu, ja sam mislila da je petak, malo sam se zbunila", sa osmijehom je otkrila Olga sve detalje na konferenciji za medije. Čeka je sedma teniserka svijeta Ons Žaber, nadamo se da će u subotu ponovo biti isti rezultat, doduše igraće sigurno na nekom od većih terena.

Kako je kod Novaka bilo? Zanimljivo i opušteno. Bez ikakve tenzije. Šalio se sa Goranom Ivaniševićem, Miljanom Amanovićem, Karlosom Gomezom Ererom. Smejali su se i pripremali taktiku za meč protiv Alehandra Davidoviča Fokine (Španija), taj duel igra se u petak i neće početi prije 15 časova.

Za razliku od Đokovića koji je nije imao tenziju, ja sam se u jednom momentu uplašio, srećom tu su bile kolege da spriječe veću paniku. U spomenutom kompleksu "Žan Buen" važi pravilo da na ulazu ostavljaš akreditaciju, dobijaš posebnu propusnicu i sa njom možeš da se krećeš unutra, uz zabranu slikanja i snimanja bilo čega. Tako sam prilikom šetnje ka terenu 26 gdje je Novak trenirao vidio jednog od redara sa akreditacijom oko vrata. Gledao sam okolo, tražio svoju kada sam vidio da mi ne stoji oko vrata, glasno sam pitao "gdje mi je akreditacija", da bi poslije par sekundi smijeha stigao odgovor od kolega "Zaboravio si već, ostavili smo ih na pultu"... Neka, prihvatam i to, bolje da paničimo mi novinari, neka je Novaku lijepo i opušteno...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC