• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIN POSTAVIO NESTVARAN REKORD, UZEO 21. ŠAMPIONSKU TITULU: Zbog toga je najveći ikad, samo JEDNE SEZONE nije bio prvak

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Karabatić je nastavio da piše istoriju i osvojio je još jednu titulu šampiona države!

 Nikola Karabatić sa PSŽ-om šampion Francuske Izvor: Profimedia

Istorija! Najveća rukometna karijera ikada se nastavila, a kako bi drugačije, trofejom! PSŽ je u 29. kolu francuskog prvenstva savladao Nant 32:25 i tako na kolo prije kraj regularnog dijela takmičenja obezbijedio šampionsku titulu. 

Najveći francuski rukometaš svih vremena Nikola Karabatić zbog povrede nije igrao na ovom meču, kao što ga neće biti ni na Fajnal foru Lige šampiona u Kelnu, ali Francuz srpskog porijekla je ipak bio vrlo bitan dio trofejne sezone i podigao je 21. trofej prvaka države u 22 sezone u karijeri! 

On je u svoje prve četiri sezone koje je proveo u Monpeljeu redom ovajao francusko prvenstvo, zatim je uzeo četiri titule u Njemačkoj sa Kilom, pa se vratio u Monpelje, gdje je uzeo još dvije titule. Otišao je u Španiju i sa Barsom dva puta bio prvak, a onda se vratio u PSŽ gdje je šampion od 2016. do sada. Zapravo jedino u sezoni 2012/13 sa Monpeljeom nije osvojio titulu u domaćem prvenstvu.

Na sve to ima tri osvojene Lige šampiona, tri zlata sa Olimpijskih igara, četiri zlata sa Svjetskih prvenstava i tri zlatne medalje sa Evropskih šampionata. Trofej je ove godine kao kapiten tima podigao njegov mlađi brat pivot Luka Karabatić, a titulu je uzeo i Petar Nenadić koji je tokom sezone došao kao zamjena upravo za povrijeđenog Karabatića. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC