• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi skandal - Rolan Garos oteo bodove i uzeo novac teniserki!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ima li ovo smisla? Nenamjerno je udarila djevojčicu lopticom, a sada ostaje bez svega!

 Teniserka Miju Kato izbačena sa Rolan Garosa oduzet joj novac i VTA poeni Izvor: YouTube/printscreen/Guardian Sport

Nevjerovatno šta se dešava na Rolan Garosu! Nakon što je japanska teniserka Miju Kato slučajno pogodila djevojčicu koja je skupljala lopte u glavu lopticom nakon poena, meč je prvo prekinut, a onda su ona i njena partnerka u ženskom dublu izbačene sa turnira. 

Sada se i sama Miju Kato oglasila, a osim zahvalnosti na podršci svojim navijačima, ona je iznijela do sada nepoznate detalje. Ne samo da je Miju Kato izbačena iz ženskog dubla i prekinut je meč u kome je vodila, već joj je oduzet i novac i bodovi za VTA listu od strane rukovodstva turnira!

"Željela bih da se iskreno izvinim djevojčici koja je skupljala loptice, mojoj partnerki Aldili i moj timu, kao i mojim navijačima zbog današnjeg nesrećnog događaja. Bilo je potpuno nenamjerno i kao rezultat toga sam kažnjena od strane Rolan Garosa tako što mi je oduzet nagradni fond i VTA poeni. Cijenim to što me i dalje podržavate", napisala je Miju Kato. Pogledajte tu nemilu scenu: 

Meč koji je sa Aldilo Sutjialdi igrala protiv Sare Soribes Tormo iz Španije i Marije Buzkove iz Češke je prekinut pri vođstvu poljsko-japanskog para 1:0 u setovima, iako Japanka nije iz bijesa udarila lopticu i nije namjerno gađala djevojčicu već je htjela da joj dobaci lopticu. 

Poslije svega se oglasila i Marija Buzukova, koja je priznala da je zajedno sa svojom partnerkom Sarom Soribes Tormo tražila da se obrati posebna pažnja na ovu situaciju.

"Nisam vidjela momenat udarca, samo djevojčicu koja je plakala i 15 minuta poslije svega toga. Naš tim je to vidio, ni Sara nije vidjela, samo smo čuli taj momenat. Mi smo od sudije samo tražili da pogleda bolje tu situaciju, jer je djevojčica plakala", rekla je Buzukova. 

Na kraju je Miju Kato prošla mnogo gore nego Novak Đoković na US Openu 2020. godine kada je zbog sličnog incidenta izbačen sa turnira. Ipak, njemu makar nije oduziman novac ni ATP poeni. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC