• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokovića svi redom potcijenili, a sad se javio i Karlosov trener!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković kao da je autsajder protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

 Trener Karlosa Alkaraza o Novaku Đokoviću Izvor: YouTube/Roland Garros/Screenshot

Novak Đoković i Karlos Alkaraz boriće se u petak za finale Rolan Garosa, samim tim i za prvo mjesto na ATP listi, baš kao što su se i svi navijači nadali. Dvojica trenutno najboljih igrača svijeta sastala su se do sada svega jednom i taj susret dobio je 16 godina mlađi teniser iz Španije (2:1 u Madridu, na šljaci), a dok mediji i kladionice potcjenjuju najboljeg svih vremena, dodatnu motivaciju Noletu sada je dao i Karlos Ferer.

Karlitosov trener, koji ga je i odveo do prvog mjesta na ATP listi, veruje da njegov učenik ne osjeća pritisak i vjeruje da može da pobedi bilo koga na svijetu. Za sada je dominirao na Rolan Garosu i protiv Cicipasa je odigrao možda i najbolji meč, ali nema sumnje da se zaboravlja ko je i šta je Novak Đoković.

"Novak je jedan od najboljih u istoriji i sigurno će igrati tako... Pronalaziće rješenja zato što zna kako igra Karlos. Đoković se neće predati ni kada je 6:2. Već je znao milion puta da okrene i dobije nemoguće mečeve. Ne očekujemo da pobijedimo 6:1, 6:2, 6:2", kazao je Ferer kao da je iko na svijetu uopšte spominjao takvu dominaciju, da bi potom poručio: "Mi smo sa obje noge na zemlji i dobro znamo šta Nole radi već 20 godina".

Izvor: Profimedia/Mine Kasapoglu / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Ferer ističe da Alkaraz ne osjeća pritisak i da ne razmišlja o tome što se Đoković bori za 23. grend slem, a mladi teniser za drugo finale, tako da zna da "pobijedio ili izgubio" - pred njim je velika karijera.

"Radim sa njim pet godina i znam koji nivo tenisa može da pruži. Ono što me impresionira je nivo tenisa koji ima u važnim trenucima i protiv najboljih. Brzo je sazrio i još od kada je igrao čelendžere priča mi da je spreman da pobjeđuje. Spreman je da uradi velike stvari u tenisu. Ima velike ciljeve i vjeruje da može da pobijedi bilo koga, jasno je da vjeruje u sebe. Moramo da vjerujemo i mi u Karlosa da može do drugog grend slema", naveo je Ferer, da bi posle svega poručio za "El Espanjol" da je Đoković favorit u predstojećem meču.

"To je zato što je Đoković odigrao mnogo ovakvih mečeva, ali i dalje je Alkaraz spreman da igra. Trenira za ovakve momente i ovakve mečeve. Želi da napravi istoriju korak po korak".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC