• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakularna naslovnica L'Ekipa - lansirali Novaka na Mjesec! Naslovom od prije 150 godina idealno su ga opisali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković je čudo, čudo poput odlaska na mjesec ili remek-djela francuske literature. To nam govori naslovna strana "L'Ekipa" za ponedjeljak.

 Spektakularna naslovnica L'Ekipa - lansirali Novaka na Mjesec! Naslovom od prije 150 godina idealno su ga opisali! Izvor: Profimedia

"De La Terre, A La Lunne" piše na naslovnoj strani "L'Ekipa" ovog ponedjeljka, a između dva bloka teksta stoji Novak Đoković koji leži na pariskoj šljaci nakon osvajanja Rolan Garosa!

Ovo je jasna referenca na roman Žila Verna iz 1865. godine "Sa Zemlje na Mjesec", treći roman fantastičnog francuskog pisca. Ova knjiga je treći objavljeni roman Verna i govori o ljudima iz baltimorskog kluba ljubitelja oružja koji pokušavaju da naprave top "Kolumbijadu" pomoću koje bi poslali tri čovjeka u svemir. Proračuni Žila Verna o potrebnoj sili da se čovjek lansira u svemir iz 1865. godine kasnije su se ispostavili prilično tačni, a skoro vijek i po kasnije ovaj sjajni roman poslužio je kao sjajna metafora za jednog Srbina!

Kao što su junaci romana pokušavali da se lansiraju u svemir za 97 sati i 30 minuta, tako je Novak Đoković uspio da se lansira u tenisku istoriju i da za petnaestak sati na zemlji "Filip Šatrijea" i ostalih terena na kompleksu Rolan Garosa ode pravo na mjesto najvećeg ikada. Pogledajte kako su to Francuzi vidjeli:

Sada je najbolji teniser ikada i po broju osvojenih grend slemova i po broju nedjelja na vrhu ATP liste, ali je i trenutno prvi na ATP listi i u ATP trci. Ravnog mu nema, a visine u koje će se lansirati u budućnosti možemo samo da naslutimo. Kao Žil Vern put na mjesec te 1865. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC