• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA POKAZALA GDJE JOJ JE MJESTO - POBIJEDILA BRITANIJU 28:0! "Delfini" zalutali u kvalifikacije, pa održali čas

Vaterpolisti Srbije su u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo upisali rezultat kakav se u kolektivnim sportovima ne viđa često.

 Srbija Velika Britanija 28:0 vaterpolo Izvor: MN PRESS

Loši rezultati vaterpolo reprezentacije Srbije u prethodnom periodu i tek deveto mjesto na Evropskom prvenstvu koje je 2022. godine održano u Splitu "izgurali" su nacionalni tim iz vrha. Sticajem okolnosti, reprezentacija se našla u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Izraelu, a tamo su igrači Uroša Stevanovića riješili da pokažu svoju snagu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Veliku Britaniju sa 28:0, u prvom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo, koji se od petka do nedjelje igra u Istanbulu. Kao što se i očekivalo, postavljalo se samo pitanje konačnog rezultata, pošto je razlika u kvalitetu velika, te su Britanci poraženi sa nulom, što se rijetko događa.

Svi igrači Srbije su se upisali u listu strijelaca, a Đorđe Lazić je sa pet golova bio najefikasniji, dok su po četiri puta mrežu Britanaca tresli Strahinja Rašović, Nemanja Ubović i Đorđe Vučinić. Srbija je igrala u sastavu: Mišović, Radulović 2, Rašović 4, Ranđelović 2, Lazić 5, Milojević 2, Drašović 1, Jakšić 1, Janković 1, Ubović 4, Vučinić 4, Dimitrijević 2, Mitrović.

U subotu od 16 sati po srpskom vremenu Srbija igra protiv Slovačke, dok se dan kasnije sastaje sa domaćom Turskom. Očekuje se da "delfini" bez većih problema izađu na kraj i sa ostalim selekcijama na ovom turniru, a da ih zatim gledamo u Netanji kako se vraćaju na staze stare slave i ponovo plivaju i pogađaju ka medaljama u najtrofejnijem kolektivnom sportu od kako je Srbija samostalna zemlja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC