• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO NOVAK MOŽE OPET NA PRVO MJESTO? Ide na Vimbldon kao drugi, a evo šta ga vraća na vrh

Novak Đoković ima pred sobom čistu situaciju kako da "skine" Alkaraza sa trona.

 Kako Novak Đoković može do prvog mjesta na ATP listi Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz osvojio je u nedjelju titulu na turniru Kvins u Londonu, trijumfom protiv Aleksa De Minora podigao prvi put trofej na travnatoj podlozi, a ujedno se i vratio na prvo mjesto ATP liste, prestigavši Novaka Đokovića. Španac će ponedjeljak dočekati sa 7.675 bodova i imaće 80 ATP poena više od Srbina, koji će uskoro moći da mu ponovo uzvrati da se još jednom popne na vrh.

Računa je veoma prosta. Novak će morati da napravi prosto - bolji rezultat od Alkaraza i da napravi bar korak više od njega, a podsjetimo da će titula da donese 2.000 poena, učešće u finalu 1.200, u polufinalu 720, a u četvrtfinalu 360. S obzirom na to da je ATP odlučio da se na prošlogodišnjem Vimbldonu ne dodjeljuju bodovi nakon što je bilo zabranjeno učešće teniserima i teniserkama iz Rusije iz Belorusije, to znači da ovog jula niko neće braniti poene.

Tako i Novak Đoković neće poći u odbranu 2.000 ATP poena, koliko donosi titula, već će krenuti "od nule", kao da prošle godine nije učestvovao, a ne da je osvojio najprestižniji teniski pehar. Isto važi i za Alkaraza, koji je prošle godine stao u četvrtom kolu, u kojem ga je eliminisao Janik Siner.

Novak je prethodnih dana stigao u London i sprema se za Vimbldon tako što će se od utorka pojaviti na jednom egzibicionom turniru, na kojem će uhvatiti zalet za Vimbldon i za nastavak trke za prvo mjesto, koju vodi sa Alkarazom još od prošlogodišnjeg US Opena, na kojem je Španac osvojio svoj prvi grend slem trofej.

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Da i ne bude vise nikad prvi Nole je postigao sto ni jedan teniser u istoriji nije. Tako da sto se mene tice uvijek ce biti najveci i najbolji teniser svih vremena bez obzira na trenutnu poziciju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC