• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umjesto da ćuti, Vimbldon se hvali! Novak sramno pokraden, nikada ne smije da se zaboravi zašto nije prvi

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković samo zbog politike nije na prvom mjestu ATP liste, samim tim nije ni prvi nosilac na Vimbldonu.

 Vimbldon na udaru jer Novak Đoković nije prvi nosilac Izvor: Profimedia

Vimbldon je zvanično potvrdio da će Karlos Alkaraz biti prvi nosilac na žrijebu u petak, čime je i ozvaničena nepravda koja je ponovo učinjena prema Novaku Đokoviću. Do prije nekoliko godina važio je poseban sistem pri kome se nije gledala samo ATP lista nego i učinak na turnirima na travi, što je prestalo da se koristi, međutim ne bi trebalo zaboraviti da Đoković sve vrijeme ima čak dvije hiljade manje bodova nego što bi trebalo i da je samo zato drugoplasirani.

Novak Đoković je četvorostruki uzastopni šampion Vimbldona, ali uprkos tome - nema ni bod od najvećeg grend slem turnira. Ne samo da prošle godine turnir nije bodovan zbog situacije sa sportistima iz Rusije i Bjelorusije, nego je Đokoviću oduzeto i 2.000 bodova za titulu iz 2021. godine i tako je pretrpio najveći udarac od svih tenisera.


To su primijetili i navijači Novaka Đokovića koji su reagovali na Vimbldonovu zvaničnu potvrdu o prvom nosiocu Karlosu Alkarazu, prvom koji nije iz društva "velike četvorke" u posljednjih 20 godina. "To nije nešto što bi trebalo da ističete, biće u rekordima, a ljudi će zaboraviti kako je rangiranje upropastila politika. Bolje je da ste ćutali, odnosno uzmite novac i bježite... Nije ovo naravno Alkarazova krivica, ali...", napisala je jedna navijačica Novaka Đokovića.

Dobra vijest je da neće Novak Đoković mnogo trpjeti zbog toga što je drugi nosilac, pošto će biti na drugom kraju žrijeba i samo će u finalu moći da igra protiv Alkaraza. Ukoliko osvoji turnir, vratiće se na prvo mjesto ATP liste koje mu i sada pripada, ali odavno već "ne pati" Nole od toga da je na tronu i više mu prija kada ga potcjenjuju.

Anketa

Ko će osvojiti Vimbldon?

  • Novak Đoković

    90.94% (231)

  • Karlos Alkaraz

    4.33% (11)

  • Nik Kirjos

    0.39% (1)

  • Neko drugi

    4.33% (11)

Ko će osvojiti Vimbldon?

Rezultati


Svi se nadamo da će Novak Đoković doći do finala, a sada znamo da bi u polufinalu mogao da igra protiv Danila Medvedeva ili Kaspera Ruda, dok su Stefanos Cicipas i Holger Rune potencijalni protivnici srpskog asa u četvrtfinalu turnira. Rundu prije, mogao bi na Andrej Rubljova i Janika Sinera, naravno sve pod uslovom da ne bude odustajanja u posljednji čas i da ne dođe do nijednog iznenađenja na turniru, što je gotovo nemoguće da će se desiti.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Novak trening
Izvor: Instagram/djokernole
Izvor: Instagram/djokernole

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC