• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli Vimbldon gleda u srpsku bajku i Karlosa Alkaraza: Đokoviću vršnjak završava prvo mjesto

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bar što se tiče nas oči će biti uprte u Novakovog vršnjaka Žeremija Šardija i momke i djevojku pod srpskom zastavom - Hamada Međedovića, Lasla Đerea i na kraju Ninu Stevanović.

 Vimlbdon raspored drugi dan Karlos Alkaraz Hamad Međedović Nina Stevanović Izvor: Profimedia

Novak Đoković je krenuo svoj put na Vimbldonu, a sada će sve oči biti uprte u Karlosa Alkaraza. Nakon što je srpski teniser rutinski dobio meč prvog kola protiv Pedra Kaćina, mada nakon skoro četiri sata zbog komplikacija sa kišom, sada se čeka da na teren izađe prvi reket svijeta. 

Mladi Španac je osvajanjem titule u Kvinsu uspio da "ukrade" prvo mjesto  Novaku i da se postavi kao prvi na ATP listi i prvi reket svijeta, a nakon Novakove pobjede u prvom kolu razlika između njih dvojice je nikada manja. Alkaraz ima 7.685 poena, dok je Novak na 7.640 i izjednačiće broj bodova koji sada ima Alkaraz ako pobedi Džordana Tompsona u drugom kolu. 

Svaki Alkarazov kiks bi praktično doveo do toga da Španac izgubi prvo mjesto na ATP listi, a prvi rival na travi "Ol Ingland Klaba" biće mu iskusni Francus Žeremi Šardi. Sada 542. na svijetu ovaj veteran je svojevremeno bio i 25. na ATP listi, a na Vimbldonu je najdalje dogurao 2014, kada je stigao do četvrog kola. 

Neće ovo biti jedini meč na programu koji će biti zanimljiv srpskoj publici, pošto poslije odustajanja Filipa Krajinovića i ispadanja Miomira Kecmanovića i Dušana Lajovića imamo dvije nade koje su nam preostale u muškom dijelu žrijeba. Najtalentovaniji srpski teniser Hamad Međedović bi oko 12 časova trebalo da izađe na teren protiv Australijanca Kristofera O'Konela i nadamo se da će mu prvi nastup na Vimbldonu biti bolji od debija na grend slemovima koji je imao na Rolan Garosu. Takođe čekamo i Lasla Đerea koji bi nakon 15 časova trebalo da izađe na teren i zaigra protiv Amerikanca Maksima Kresija. 

Naravno gledaćemo i našu Ninu Stevanović koja je sa 28 godina napravila rezultat karijere i kroz kvalifikacije stigla do glavnog žrijeba grend slema. Otprilike oko 16 časova imaće jako, jako težak zadatak jer će se sastati sa Karolinom Pliškovom, Čehinjom koja je u Londonu stizala i do finala!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Novak Đoković i Marta Kostjuk
Izvor: Instagram/Wimbledon
Izvor: Instagram/Wimbledon

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC