• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRPKINJA GAZI NA VIMBLDONU - NEK SE SPREMI DVOSTRUKA ŠAMPIONKA! Natalija igra tenis života, već ima pet pobjeda u nizu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Natalija Stevanović ima niz od pet pobjeda na Vimbldonu i zakazan meč protiv dvostruke šampionke Petre Kvitove.

 Natalija Stevanović plasirala se u treće kolo Vimbldona Izvor: Profimedia

Srpska teniserka Natalija Stevanović (28) nastavlja da živi bajku na ovogodišnjem Vimbldonu - na prvom grend slemu u karijeri obezbijedila je plasman u treće kolo! Nišlijka nevjerovatne životne priče savladala je u drugom kolu najprestižnijeg turnira njemačku teniserku Tamaru Korpač u dva seta - 7:5,7:5!

Natalija je do veoma važne pobjede stigla nakon gotovo tri sata tenisa! Prvi set potrajao je gotovo sat i po vremena i Natalija ga je osvojila tek kada je iskoristila četvrtu brejk i set loptu u ključnom gemu. Prvi dio susreta, već u njegovoj ranoj fazi, obilježio je i medicinski tajm-aut koji je zatražila Srpkinja, ali onda je uspjela da se oporavi i zaigra odlično u nastavku meča. Posebno se to odnosi na drugi dio igre, kada je bila daleko bolja od Tamare i dva puta imala prednost brejka.

Mada, moralo je i tada na teži način. Iako je bilo jasno da je mnogo kvalitetnija od protivnice koja je 103 pozicije bolje plasirana na WTA listi, Natalija je propustila priliku da svojim servisom završi meč, pa je morala još jednom da pravi brejk. Ipak, Stevanović je na turniru pokazala da to ništa ne znači, jer je već eliminisala Karolinu Pliškovu, 18. nositeljku, nekadašnju finalistkinju Vimbldona i osam nedjelja najbolju igračicu svijeta! Nakon toga je teniski svijet oduševila proslavom, ali očigledno se brzo vratila pripremama za naredne mečeve.

Upravo je pobjeda nad Pliškovom najveća u karijeri Natalije Stevanović, ali trijumf protiv Tamare Korpač podjednako je bitan jer se njen san na Vimbldonu nastavlja. Nakon ogromnih problema u karijeri i životu, srpska teniserka nije odustala od sporta koji voli, pa je zaslužila da piše najljepše stranice svoje karijere kada se prvi put našla u glavnom žrijebu grend slem turnira.

A tada je Stevanović napravila senzaciju. Kao 225. igračica planete prošla je tri kola kvalifikacija i stigla tamo gdje je gotovo niko nije očekivao. Pa, neka se pripremi Petra Kvitova, dvostruka šampionka Vimbldona i nekada druga igračica svijeta. Natalija Stevanović već danima pravi čuda u Londonu, zašto ne bi i u trećem kolu?

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:59
Novak Djokovic na Vimbldonu sa decom
Izvor: Instagram/djokernole
Izvor: Instagram/djokernole

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC