• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je u ogromnom problemu: Direktni rival i Vimbldon mu "ukrali" dan odmora!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković će, ukoliko pobijedi, morati tri dana zaredom na teren. A uz to, njegov mnogo mlađi rival već odmara, a on mora da se sprema za meč.

 đoković igra tri dana zaredom na vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković će i u ponedeljak na teren! Srpski teniser je znao da ga čeka mučenje sa pravilima na Vimbldonu kada mu je javljeno da će igrati treći meč na Centralnom terenu, a onda mu je potencijalni rival u narednom kolu napravio velike probleme!

Mečevi na Centralnom terenu iz nekog razloga počinju od 14:30, a završavaju se već u 23:00 zbog odluke lokalnih vlasti donijete davne 2009. godine. Zbog toga su se svi nadali da će Andrej Rubljov brzo riješiti sve protiv Andreja Bublika, ali on je, kao u inat Novaku, poslije prva dva dobijena seta riješio da igra maratonski meč! Savladao je Aleksandra Bublika 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4 na kraju, a taj meč se završio nešto prije 18 časova u nejdelju. Što znači da će u slučaju da Novak pobijedi i da to uradi najbrže moguće Rubljov imati dan više odmora od njega pred naredni meč! 

Nije Novaku pomoglo ni to što se nakon meča Rubljova i Bublika i Iga Švjontek mučila sa Belindom Benčić, pa je on tek nešto prije 21 čas po lokalnom vremenu izašao na teren. Sada neće čak biti ni prvi na Centralnom terenu već su ga organizatori stavili da odigra drugi susret. 

Prvo će na teren Brazilka Beatriz Hadad Maja i prošlogodišnja pobjednica Elena Ribakina i to tek od 14:30, a  tek onda na teren izlaze Novak Đoković i Hubert Hurkač. Ono što ne valja je što i duel Hadad Maje i Ribakine "miriše" na dramu, a Brazilka je na Rolan Garosu redovno igrala maratonske mečeve. U svakom slučaju niko se ne nada da bi Srbin mogao na teren prije 17 časova, a moglo bi da se desi da on i kasnije krene svoj meč. 

Treba mu još jedan set, ali Hurkač u prva dva seta nije dozvolio nijedan brejk i servirao je fantastično, pa nikoga ne bi iznenadilo da i treći set uđe u taj-brejk ili da Hurkač uspije da napravi probleme Đokoviću i da uzme set. A ukoliko se to desi, Srbin bi bio u velikom problemu. Sa 36 godina, u slučaju pobjede nad Hurkačom on će na teren izaći tri dana zaredom - u nedjelju i ponedjeljak protiv Hurkača, pa u utorak protiv deceniju mlađeg Rubljova. Sve zbog pravila Vimbldona....

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC