• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspada se drim-tim iz Lige šampiona: Doveli najveće zvijezde pa ostali bez para, sad ih tjeraju da smanje plate!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Djelovali su kao kandidati za visok plasman, možda i Fajnal for Lige šampiona, ali izgleda da prvo moraju da "zakrpe" svoj budžet kako znaju i umiju.

 Problemi za Kolštad Izvor: Profimedia

Veliki skandal potresa rukomet, pošto su norveški mediji prenijeli da je Kolštad pred kolapsom! Klub iz Trondhajma je prošle sezone uzeo titulu Elverumu, a tokom prethodne godine su radili na pravljenu skandinavskog drim-tima. Otkako je Kristijan Berge 2021. godine preuzeo klub stigli su Tobjorn Bergerud na golu, Islanđani Janus Dadi Smarason i Sigvaldi Gudjonson, kao i reprezentativci Norveške Magnus Gulerd i Vetle Ek Aga. 

Sada su između dvije sezone u Trondhajm došli Sander Sagosen iz Kilan, kao i Magnus Abelvik i Goran Johansen iz Flensburga i očekivalo se da ovaj klub napadne titulu u Ligi šampiona. Međutim, nema se novca za ovakvu timčinu!

Kako prenosi "TV 2" finansijski problemi drmaju ekipu i navodno je klub stavio ultimatum pred igrače da se odreknu 30 odsto plate za narednu sezonu i 20 odsto dogovorenih primanja za sezonu 2024/25. Prvi čovjek kluba Josten Sivertsen je odbio da komentariše ove navode. 

Nije rijetkost da se ovakvi potresi dešavaju u rukometu. Nedavno je prošlo deset godina od gašenja velikog Sijudad Reala, a cijele prošle sezone smo gledali dramu Kjelcea koji se borio za finansijski opstanak kada ih je napustio glavni sponzor. Daleko je nova sezona i za sada je sigurno da će Kolštad u nju ući kao član Lige šampiona, ali nije nemoguće da na polusezoni budu primorani da prodaju nekog od najboljih igrača kako bi opstali, kao što je to učinio Kjelce prošle godine kada su se rastali sa Nedimom Remilijem.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

08:34
Igor Milovanović
Izvor: MONDO/U. Arsić
Izvor: MONDO/U. Arsić

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC