• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, nek opet zaplaču Englezi! Sve o finalu Vimbldona - Đoković protiv Alkaraza i publike, ZA ISTORIJU!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković danas od 15 časova igra finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza. Evo sve što treba da znate o meču...

 Sve o finalu Vimbldona Novak Đoković Karlos Alkaraz Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković danas od 15 časova igra svoje 35. grend slem finale. Đoković će se boriti za pehar Vimbldona protiv španskog tenisera Karlosa Alkaraza, kome je ovo drugo grend slem finale, pošto je prethodno osvojio US Open na kome Nole nije mogao da učetvuje. Ovo će biti i najveći meč koji su njih dvojica odigrali do sada, pošto je Karlitosu pripalo polufinale Madrida prošle godine, a prije nekoliko sedmica Novaku polufinale Rolan Garosa.

Kladionice kažu da je Novak Đoković favorit i čini se da su naučile nešto u odnosu na prethodni meč, kada su sramno potcijenili Srbina koji je "oduzeo noge" svom rivalu, ali vrijedi reći da nas sada čeka potpuno drugačiji meč. Nole igra bolje na travi nego na šljaci, dominira na Vimbldonu već mnogo godina, dok je Karlos "podesio igru" na novu podlogu i ide mu odlično.

Uoči najvećeg grend slem događaja, Alkaraz je osvojio Kvins, da bi potom na Vimbldonu pobjeđivao je do sada Šardija, Mulea, Đarija, Beretinija, Runea i Medvedeva. Na putu do finala izgubio je samo dva seta - i to ne protiv posljednja dva rivala, koja su bar na papiru predstavljala najveći izazov. Stoga, deset pobjeda u nizu na travi svakako je dovoljno upozorenje za Đokovića koji igra sve bolje kako turnir odmiče.

Iako nije igrao nijedan turnir na travi uoči Vimbldona, Đoković je pobijedio Kačina, Tompsona, Vavrinku, Hurkača, Rubljova i Sinera, takođe izgubivši samo dva seta - protiv Rusa i Poljaka. Upravo ga je Poljak i najviše namučio zbog servisa, pa je protiv njega igrao dva dana usljed čudnih pravila koja važe u Londonu.

Vrijedi istaći da je Novak Đoković u nizu od 34 pobjede na Vimbldonu, kao i da na Centralnom terenu, na kome se igra finale, nije izgubio meč - vjerovali ili ne - punih deset godina. Takva statistika mu svakako ide na stranu, kao i to da igra za peti uzastopni trofej Vimbldona, za "skidanje" Rodžera Federera sa trona ovog turnira pošto bi mogao da dođe do osmog pehara, kao i do čak 24. grend slema u karijeri. Takođe, ko pobijedi - od ponedjeljka će biti prvi teniser svijeta.

Anketa

Ko će osvojiti Vimbldon?

  • Novak Đoković

    100% (15)

  • Karlos Alkaraz

    0% (0)

Ko će osvojiti Vimbldon?

Rezultati


"Vjerovatno očigledno finale od starta turnira, biće to njegovo prvo finale na Vimbldonu, igra odlično na travi. Mnogi su pričali da je njegova igra idealna za šljaku, ali je odličan na svim podlogama. Jedno od mojih najjačih oružja u karijeri bila je ta adaptacija na sve podloge, on je to naučio jako mlad i zaslužuje pohvale za to, razvio je dobru igru na travi. Želim titulu, čeka me najveći iuazov u ovom trenutku i fizički i mentalno. On može da trči, brz je, ali i sebe smatram kompletnim igračem. Mučio se na Rolan Garosu, ali je trava potpuno drugačija. I on i ja smo gladni uspjeha, vidjećemo šta će biti
", kazao je Novak Đoković u najavi meč sa mladim igračem iz Mursije koji ga je "špijunirao" tokom turnira.

Bitan faktor bi mogla da bude i publika koja će gotovo sigurno biti na strani Alkaraza, pošto je već dobro poznato kakav odnos Nole ima sa Englezima na tribinama koji ga već godinama ne tolerišu i često se svađaju sa njim u toku susreta. Meč ćete moći da pratite u tekstualnom prenosu na MONDU, dok je televizijski na RTS. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:10
Novak Đoković, Andrej Rubljov
Izvor: Fonet/AP
Izvor: Fonet/AP

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC