• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKI RIVAL GLEDA NOVAKA: Posljednji ga je dobio na Vimbldonu, pogledajte ga deceniju kasnije (FOTO)

Među poznatima koji su stigli na finale Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza bio je i Endi Marej.

 Endi Marej gleda finale Vimbldona Izvor: Profimedia

Novak Đoković igra svoje 35. grend slem finale, a među brojnim poznatim ličnostima koje su se pojavile na tribinama tu je bio i posljednji čovjek koji je Đokoviću uspio da nanese poraz na Centralnom terenu. U pitanju je nekadašnji broj jedan na ATP listi Endi Marej, jedini Britanac koji je u posljednjih 80 godina osvojio Vimbldon. 

Marej je 2013. u finalu pobijedio Novaka 6:4, 7:5, 6:4 i od tada niko nije uspio da savlada Đokovića na najlegendarnijem terenu na kome se igra tenis. Srbin je od 2013. pobijedio 35 puta na Centralnom terenu i niko nije bio ni blizu da ga savlada, a koliko je njegova karijera nevjerovatna govori i poređenje sa Marejom. 

Britanac je isto godište kao i Novak Đoković, a trenutno je 40. teniser na svijetu i pred Vimbldon je igrao čelendžer u Surbitonu koji je i osvojio. Na Vimbldonu je igrao drugo kolo u dva dana protiv Stefanosa Cicipasa, a kasnije se bunio zbog odlaganja mečeva, prekidanja zbog mraka i podržao Novaka kada mu je prekinut meč sa Hubertom Hurkačom. 

Sa druge strane Novak je na Vimbldon došao kao osvajač oba grend slema od početka sezone i drugi na ATP listi. Drugi samo iz razloga što na velikom broju turnira nije mogao da igra...  Deset godina kasnije, posljednji čovjek koji je Novaka savladao na Centralnom terenu sa vještačkim kukom sjedi na tribinama, mirno posmatra meč i zadovoljan je što je uopšte mogao da igra na ovogodišnjem Vimbldonu, a Novak nastavlja da dominira i da obara rekorde.

Pored Endija Mareja se našao i čovjek koji je u subotu osvojio svoj prvi grend slem trofej Nil Skupski. Ovaj Britanac je uzeo finale muškog dubla. On je u paru sa Veslijem Kolhofom bio bolji od Horasija Sebaljosa iz Argentine i Marsela Granoljersa iz Španije. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC