• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac započeo pripreme - stižu dva pojačanja: "Ovaj klub ne trpi poluamaterizam, očekuje se borba za vrh tabele" (FOTO)

Autor Haris Krhalić

U Sportskom centru Borik danas je obavljena prozivka rukometaša Borca pred pripreme za narednu sezonu u kojoj će cilj biti osvajanje šampionske titule.

 Rukometaši Borca započeli priprememe Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometaši Borca vratili su se pauze i utorak odazvali na prozivci koju je obavio novi trener banjalučkog kluba Irfan Smajlagić sa svojim stručnim štabom.

Borac sa dosta promjena u igračkom kadru ulazi u novu sezonu, a danas je obavljen i prvi trening. Crveno-plavi će prvi dio priprema obaviti u Banjaluci nakon čega slijedi odlazak na Vlašić. Prije početka sezone rukometaši banjalučkog kluba će učestvovati na dva turnira.

Smajlagić, novi trener Borca i selektor reprezentacije BiH, otkrio je kakav je plan priprema.

„Desetak dana ćemo biti u Banjaluci, odradićemo 20-ak treninga nakon čega idemo na Vlašić takođe desetak dana. Poslije Vlašića idemo na turnir u Bjelovaru, a igraćemo i turnir u Visokom. Tako da imamo jedan zaokružen program sa određenim brojem utakmica“, rekao je Smajlagić.

Kada su u pitanju očekivanja od ekipe Smajlagić je rekao kako želi grupu igrača željnih dokazivanja koja će se boriti za vrh tabele.

Od ekipe očekujem da bude motivisana, očekujem jednu grupu igrača koja je željna dokazivanja, rezultata i rada. To je jedan od preduslova da bi napravili ono čemu težimo, a to je najbolji rezultat. Težimo da u prvenstvu budemo najbolji što možemo u datom trenutku. Od Borca se uvijek očekuje da se bori za vrh tabele bez obzira kakav igrački kadar bio.

Smajlagić je najavio dolazak novih igrača, ali je podvukao kako od svih koji su došli očekuje puno više nego što su do sada davali te je dodao kako je Borac klub koji ne trpi poluamaterizam.

„Upoznao sam dosta, stiglo je par igrača. U suštini trebaju nam još dva vanjska igrača kako bi popunili roster. Prvenstvo je dosta zahtjevno, a od igrača koji dolaze očekujem puno više nego što su do sada davali. Svi su došli u klub sa velikom tradicijom, klub koji ne trpi poluamaterizam i klub koji zahtjeva vrhunske kriterijume kako bi se ostvario vrhunski rezultat. Samim tim što se nalaze u toj selekciji moraju biti spremni na žrtvovanje i naš sistem rada“, zaključio je Smajlagić.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Jedan od rukometaša koji već poznaje Smajlagića je Vlado Draganić. Za lijevo krilo banjalučkog kluba cilj je jasan – titule i trofeji.

„Dosta igrača je otišlo, došli su neki novi igrači, novi trener i novi ljudi u stručnom štabu. Prije svega moramo vratiti Borac na mjesto koje pripada, odnosno na popravimo rezultate u odnosu na prošlu sezonu. Cilj je naravno onaj najveći – titule i trofeji“, poručio je Draganić i dodao:

„Nema pritiska, najveći pritisak je da vrijedno radimo i napredujemo iz dana u dan. Ako se tako postavimo od samog početka mislim da će rezultat doći sam po sebi.“

Smajlagić važi za vrlo zahtjevnog i "teškog" trenera kada su pitanju treninzi, a Draganić zna šta može da očekuje.

„Kroz reprezentaciju sam upoznat sa njegovim radom i otprilike znam šta mogu da očekujem. Pripreme su uvijek najteži dio sezone i svi to moramo proći, jednostavno bez toga ne ide i spremili smo se zato“, zaključio je Draganić.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Prisutnima se obratio i predsjednik kluba Igor Jovanović koji očekuje da se klub vrati tamo gdje pripada – na vrh tabele.

„Šta očekuje drugo Rukometni klub Borac nego da uvijek bude šampion i da se vratimo na staro mjesto. Sezona iza nas je bila za zaborav, takva je situacija. Povrede su sastavni dio sporta. Ispred Uprave smo poželjeli da nema tih povreda i da se ekipa dobro pripremi. Obezbijedili smo pripreme na Vlašiću kako bi ekipa što spremnija dočekala prvenstvo, koje će biti jako dobro ove sezone“, rekao je Jovanović.

On je otkrio kako se očekuje dolazak dva beka te da stručni štab ima „odriješene ruke“ kada su u pitanju igrači koji će kompletirati ekipu.

Stručni štab je dobio odriješene ruke da dovede još dva beka. Mi kao Uprava smo im dali to i smatram da se ne bi trebali miješati u trenerski posao te da će oni izabrati prava pojačanja“, zaključio je Jovanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC