• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji srpski sportista Novak Đoković protiv Alkaraza u finalu Sinsinatija!

 Novak Đoković Aleksandar Zverev Sinsinati Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković boriće se za treću titulu na mastersu u Sinsinatiju, jer je u polufinalu ovog turnira savladao Aleksandera Zvereva - 2:0 (7:6, 7:5). Nakon neizvjesnog prvog seta koji je riješio na svoj omiljeni način, Novak nam je u finišu drugog ponudio nešto što nismo očekivali.

Đoković je u 11. gemu drugog seta servirao za prolaz u finale, ali tada nije uspio da stigne do meča protiv Karlosa Alkaraza. Zverev je napravio brejk, pa je srpski teniser morao da mu uzvrati u narednom gemu. Kada je uspio da još jednom dođe do prednosti, problema nije bilo - meč je riješio u svoju korist i zakazao finale koje čitav teniski svijet želi da gleda.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz će u nedjelju od 22:30 igrati za titulu u Sinsinatiju. Trofej na turniru u Ohaju, Đoković je osvajao dva puta u karijeri i sa te strane je u prednosti u odnosu na mladog kolegu, a meč protiv Španca mogao bi da nam pokaže i ko će biti za nijansu veći favorit na US openu.

4:06

KRAJ - 7:6, 7:5!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković izborio je plasman u finale mastersa u Sinsinatiju. Pobeda protiv Aleksandera Zvereva (7:6, 7:5) donosi srpskom teniseru priliku da se protiv Karlosa Alkaraza bori za trofej i tako u velikom stilu najavi povratak na US open!

4:01

6:5 - BREJK!

Kao da se poigrava sa Aleksanderom u finišu polufinalnog meča. Zverev je napravio brejk i vratio se u drugi set, ali... Pa, igra protiv najboljeg svih vremena i odmah je opet u zaostatku. Novak Đoković pravi brejk u 12. gemu i sada po drugi put servira za finale Sinsinatija!

3:55

5:5 - BREJK!

Kada to nimalo nismo očekivali, Novak Đoković je kiksnuo. U gemu u kojem je servirao za pobedu srpski teniser dozvolio je Nemcu da mu oduzme servis, pa sada krećemo od nule - barem što se ovog dela meča tiče.

3:48

5:4 - Za pobedu!

Nakon što su još jedan deo meča odigrali bez brejka, teniseri su došli možda i do samog kraja ovog susreta. Novak Đoković će u desetom gemu drugog seta servirati za pobedu i plasman u finale. Kao što verovatno već znate, tamo ga čeka Karlos Alkaraz koji je savladao Huberta Hurkača u tri seta.

3:41

4:3 - Snašao se Zverev!

Iako je u prethodnih nekoliko gemova delovalo da je Nemac "izgubljen" i da je pitanje trenutka u kojem će ponovo da poklekne, sedmi gem drugog seta lako je pripao njemu. Možda to bude i signal za nastavak meča - jasan znak da se nije predao i da Novak Đoković mora maksimalno ozbiljno da shvati zadatak.

3:36

3:2 - Servis!

Čini se da u ovim trenucima sve na terenu zavisi od servisa Aleksandera Zvereva. Kada Nemac pogađa, uspeva da osvoji poene. Kada promašuje, Đoković ga muči i približava ispadanju sa turnira. Što se tiče Novakovih gemova u drugom setu, za sada srpski teniser nema nikakvih problema sa servisom!

Pogledajte statistiku prvog seta:

3:27

2:1 - Upisao se Zverev!

Nakon što je napravio brejk u prvom gemu, Novak Đoković je u drugom potvrdio prednost, a zatim u trećem ponovo pritisnuo Sašu Zvereva. Mučio se Nemac sa servisom, a to je uvek alarm za Novaka da napadne, međutim... Ovog puta je Zverev uspeo da se izvuče. Đoković servira u četvrtom gemu drugog seta!

3:20

1:0 - I odmah brejk!

Osvojen je set, a odmah je slomljen Aleksander Zverev! Novak Đoković u prvom gemu drugog seta pravi brejk, što znači da je za još jedan krupan korak bliži pobedi i finalu Sinsinatija.

3:14

KRAJ SETA - 7:6!

Trajalo je duže nego što smo želeli i Novak je iskoristio tek šestu set loptu, ali Đoković ima prednost u setovima i još jedan korak ga deli od finala protiv Akaraza!

3:13

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući deo prvog seta:

  • 1:0, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 1:1, Zverev osvaja poen na svoj servis
  • 2:1, Đoković osvaja poen na servis Zvereva
  • 3:1, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 4:1, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 4:2, Zverev osvaja poen na svoj servis
  • 4:3, Zverev osvaja poen na svoj servis
  • 5:3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 6:3, Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 6:4, Zverev osvaja poen na svoj servis
  • 6:5, Zverev osvaja poen na svoj servis
  • 7:5, Đoković osvaja poen na svoj servis!
3:06

TAJ-BREJK!

Aleksander Zverev je dobro odservirao u 12. gemu, pa ćemo gledati i dodatni deo igre u prvom setu. To je Novakov teren!

3:05

Najbolji poen!

Pogledajte kako to radi majstor! Dame i gospodo, Novak Đoković.

3:01

6:5 - Novak propušta šanse!

Imao je srpski teniser tri set lopte u gemu tokom kojeg je Zverev servirao, ali to nije bilo dovoljno da stigne do velike prednosti u polufinalu. Ipak, bio je pribran kada je došao red na njegov servis, pa je pritisak opet na nemačkom teniseru koji mora da "ostane" u setu.

2:45

5:4 - Gem do seta!

Najbolji teniser svih vremena nalazi se na samo jedan gem od osvajanja prvog seta. Do sada Novak Đoković nije imao prilike da napravi brejk i stvori razliku protiv Aleksandera Zvereva, ali... Zna se da Srbin najbolje igra u završnici seta!

2:36

4:3 - Sve bolje!

Sedmi gem prvog seta doneo je najviše komfora Novaku Đokoviću na ovom meču. Nikakvih problema nije imao srpski teniser, pa je jasno da polaže diže formu i približava se trenutku u kojem će početi da lomi rivala. 

Izvor: Profimedia

2:26

3:2 - Za sada sigurno!

Igra se skoro 25 minuta u Ohaju, a još nema brejka. Novak Đoković je tri puta servirao i svaki put uspeo da se spasi, dok Aleksander Zverev nema nikakvih problema na svoj servis. Nemac servira u fantastičnim procentima i osvaja poene nakon ubačenog prvog servisa u fantastičnim procentima.

2:16

2:1 - Bravo, Nole!

Opet se igralo na razliku, ali ovogo puta bilo je mnogo lakše za Novaka Đokovića. Nije morao srpski teniser da spasi brejk lopte u trećem gemu meča, pa je još jednom stigao do prednosti. Vreme je za malo jači pritisak na servis Zvereva!

2:14

Tu je!

Pogledajte ulazak Novaka Đokovića na teren u Sinsinatiju:

2:08

1:0 - Vodi Novak!

Odmah je Đoković imao prilike da vidi koliko je ozbiljan Zverev u nameri da se domogne finala turnira u Sinsinatiju. Nemački teniser je imao brejk lopte u prvom gemu meča, ali ih nije iskoristio i zbog toga nije u prednosti.

2:00

POČINJEMO!

Nakon nekoliko minuta zagrevanja počeo je drugi polufinalni meč u Sinsinatiju. Novak Đoković prvi servira, a porotivnik mu je Saša Zverev.

1:55

SPREMNI?!

Dva sata kasnije nego što je najavljeno - počinje! Novak Đoković je izašao na teren i počinje zagrevanje pred meč protiv Aleksandera Zvereva, svog protivnika u polufinalu Sinsinatija!

1:35

KRAJ MEČA!

Karlos Alkaraz je u tri seta savladao Huberta Hurkača (2:6, 7:6, 6:3) i plasirao se u finale Sinsinatija, a kraj tog susreta znači da ćemo uskoro na terenu videti Novaka Đokovića i Sašu Zvereva. Taj meč će privući još više pažnje navijača u Srbiji!

1:15

Sašina sezona!

Za razliku od Novaka Đokovića koji je u toku 2023. godine osvojio dve grend slem titule - u Melburnu i Parizu - Zverev ne može da se pohvali impresivnim rezultatima na najvećim turnirima. Nemački teniser eliminisan je u drugom kolu Australijan opena, a zatim je ređao neuspehe tokom celog proleća, kada je gubio od tenisera koji su daleko ispod njegovog renomea. 

Rolan Garos mu je bio najbolji turnir u 2023. godini, ali je u polufinalu izgubio od Kaspera Ruda kojeg je kasnije Novak Đoković pobedio za 23. grend slem u karijeri. Nije blistao ni nakon toga pa je na Vimbldonu ispao u trećem kolu. "spas" sezone možda je 20. titula u karijeri koju je osvojio u Hamburgu pobedom protiv Lasla Đerea.

0:59

Neće Novak još...

Iako je Hubert Hurkač imao prednost (4:1) u taj-brejku drugog seta i bio blizu senzacije, Karlos Alkaraz se nije predao. Španski teniser osvojio je šest gemova u nizu i preokretom produžio polufinale Sinsinatija! Gledaćemo treći set tog meča, što znači da ćemo Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva morati malo da sačekamo.

0:45

Novak u Sinsinatiju!

Godinama se Novak Đoković mučio na ovom turniru i to je poslednji masters koji osvojio, dok je do pehara na svim ostalim velikim turnirima stigao prilično lako. Novak do sada ima dve titule - osvojene 2018. i 2020. godine, a zanimljivo je da od tada nije učestvovao na ovom turniru. Propustio je izdanja u prethodne dve godine, pa sada ima priliku da se u velikom stilu vrati.

Trebalo bi istaći i da je pre osvajanja trofeja 2018. godine Novak Đoković imao pet poraza u finalima - tri puta od Rodžera Federera i dva puta od Endija Mareja.

0:35

Okršaji protiv Zvereva!

Novak Đoković i Aleksandar Zverev će 12. put u karijeri podeliti megdan, a srpski teniser je uspešniji u dosadašnjim okršajima. Novak vodi 7:4 u međusobnim mečevima, ali postoji i podatak za brigu - Nemac je pobedio dva od poslednja tri meča i to oba na betonu.

Zanimljivo je i da su sve četiri pobede Aleksandera Zvereva bile izuzetno važne - uspeo je da savlada Novaka 2017. godine u finalu prestižnog turnira u Rimu gde se igra jedan od mastersa na šljaci, zatim u finalu Završnog mastersa 2018. godine u Londonu, pa u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju i na kraju na Završnom mastersu u Londonu 2021. godine.

0:25

Novakov put!

Najbolji teniser svih vremena odigrao je samo pet setova do polufinala Sinsinatija. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu Đoković je u drugoj rundi odmerio snagu sa Davidovič Fokinom, koji je predao nakon izgubljenog prvog seta (6:4). Usledio je okršaj protiv Gaela Monfisa (6:3, 6:2) kojeg je savladao 19. put u karijeri - bez ijednog poraza, a zatim je u četvrtfinalu za 61 minut bio bolji od Tejlora Frica (6:0, 6:4). Rutinski, kako i priliči najboljem ikad!

0:15

Dobro veče!

Još niste zaspali? Ili ste se tek probudili? Nije vreme za Novaka Đokovića, ali sačekaćemo, nigde mi ne žurimo!

Karlos Alkaraz i Hubert Hurkač igraju prvi polufinalni meč na turniru u Sinsinatiju, pa kad njih dvojica završe okršaj na terenu ćemo videti i najboljeg tenisera u istoriji. Novak Đoković igra protiv Aleksandera Zvereva.

UKRATKO

  • Đoković - Zverev 2:0 (7:6, 7:5)
  • Protiv Karlosa Alkaraza za titulu
  • Čeka nas spektakl
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije