• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAJ REKORD NOVAK ĐOKOVIĆ NEĆE MOĆI DA OBORI! Nadal mu je sljedeća meta, a najboljeg nećete pogoditi!

Srpski teniser mogao bi poslije polufinala Sinsinatija da se domogne trećeg mjesta, ali prvo je predaleko.

 Teniseri sa najviše pobjeda Izvor: Profimedia

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pregazio je u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju domaćeg tenisera Tejlora Frica i sebi zakazao polufinale, protiv Saše Zvereva. U malo pristojnijem terminu za navijače iz Srbije - igraće se već oko ponoći - Novak će se boriti za plasman na treće mjesto vječne liste u jednoj veoma važnoj kategoriji.

Ukoliko savlada njemačkog tenisera i plasira se u finale Sinsinatija, Novak Đoković će se sa 1.068 pobjeda u profesionalnoj karijere izjednačiti na trećem mjestu u istoriji. U tom slučaju bi treću poziciju podijelio sa legendarnim Ivanom Lendlom i najvećim rivalom Rafaelom Nadalom, ali uz daleko manji broj poraza u karijeri.

Svakako, Novak Đoković će karijeru završiti ispred njih dvojice. Lendl je već predugo penzioner i najbolje godine karijere imao je kada je Novak Đoković bio beba. Rafael Nadal je trenutno povrijeđen i sljedeća sezona, ukoliko bude mogao da je igra, biće mu oproštajna od teniskih turnira širom svijeta. Onda ispred Novaka ostaju još dvojica.

Kako sada stvari stoje, Đokoviću su nedostižni Rodžer Federer sa 1.251 pobjedom u karijeri i Džimi Konors koji ih ima čak 1.274. Nekadašnji američki teniser je rekorder u ovoj kategoriji, a ni velika želja čuvenog Švajcarca da igra u poznim teniskim godinama nije bila dovoljna da se taj rezultat ugrozi. Teško će do tog rekorda i Novak Đoković, iako je jasno da u njemu ima još goriva.

Posljednjih godina Novak se fokusirao na grend slemove i velike turnire koji su priprema za njih - zna da sa mlađima ne može da se takmiči iz nedjelje u nedjelju, pa bira mjesto za megdan i čuva snagu za mečeve koji donose najviše. Takav je slučaj bio i tokom ovog ljeta jer je Novak Đoković odigrao Rolan Garos, Vimbldon, pa Sinsinati i US open, bez trošenja energije na još neke turnire.

Tokom 2022. godine Novak Đoković je doigrao tek 49 profesionalnih mečeva, dok je u 2023. godini za sada na brojci od 40. Da bi do kraja karijere ugrozio Konorsa morao bi da ostane na izuzetno visokom teniskom nivou, odigra još nekoliko sezona, a možda čak i poveća broj turnira na kojima nastupa. Djeluje nerealno jer je razlika trenutno čak 207 pobjeda.

Rang lista tenisera po broju pobeđenih mečeva:

  • Džimi Konors - 1.274 pobjede, 283 poraza
  • Rodžer Federer - 1.251 pobjeda, 275 poraza
  • Rafael Nadal - 1.068 pobjeda, 220 poraza
  • Ivan Lendl - 1.068 pobjeda, 242 poraza
  • Novak Đoković - 1.067 pobjeda, 211 poraza

Ujedno, imenom najboljeg srpskog sportiste završava se lista igrača koji su u karijeri ostvarili više od 1.000 pobjeda. Teniski velikani poput Džona Mekinroa, Andrea Agasija, Pita Samprasa i ostalih nisu uspjeli da dođu do te magične brojke.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC