• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKO I NIŠTA NA SVIJETU NE MOGU DA GA ZAUSTAVE! Surova dominacija Maksa Ferstapena, srušen rekord Formule 1

Maks Ferstapen je bio nevjerovatno dominantan i u rodnoj Holandiji, a na pauzi njegovi protivnici ništa nisu mogli da promijene.

 Maks Ferstapen ruši rekorde  Izvor: FoNet/AP

Aktuelni šampion Formule 1, Maks Ferstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Holandije i tako i pred domaćom publikom na stazi "Zandvort" nastavio dominaciju. Holanđaninu je to bila deveta uzastopna pobjeda ove sezone čime je izjednačio rekord penzionisanog Sebastijan Fetela iz 2013. godine, koji je takođe vozio za Red Bul i osvojio četiri uzastopne titule. Ako uskoro Ferstapen ne dobije konkurenciju, ni ta brojka neće biti nedostižna.

Ferstapena u Zandvortu nije zaustavila ni kiša, koja je u tri navrata pravila probleme vozačima, na kraju je došlo i do prekida zbog velike količine padavina, međutim opet je Holanđanin prvi prošao kroz cilj. 

Odmah za njim stigao je Fernando Alonso (Aston Martin), dok je najveće iznenađenje napravio Pjer Gasli (Alpina) koji je bio treći na podijumu. Preciznije, tu je trebalo da bude Serhio Perez (Red Bul), da nije bio neoprezan u pitlejnu kada je prebrzo vozio i zbog toga je kažnjen. Na taj način je upropastio svoju dobru trku u kojoj je jedno vrijeme bio i vodeći zbog dobre taktike sa gumama za današnje vrijeme.

Čitava trka je bila izazov na kome je trebalo da se pokaže ko je dobar taktičar, a ko nije, pa se može reći da Ferari, Mercedes i Meklaren nisu položili zadatak. Ferari je tako omanuo kada je pozvao Leklera u "boks" i nije spremio gume, dok se ni vozač iz Monaka nije proslavio, a Meklaren je najsporije reagovao kada je pala kiša i upropastio je trku Norisa, koji je počeo iz prvog reda.

Vrijedi napomenuti da je Sainc (Ferari) prošao kao petoplasirani kroz cilj, a bodove su osvajali još Hamilton (Mercedes), Noris (Meklaren), Albon (Vilijams), Pijastri (Meklaren) i Okon (Alpina). Jasno je da i poslije ove trke Ferstapen nastavlja da uvećava svoju prednost na vrhu i devet trka prije kraja već može da kaže da je stari-novi šampion Formule 1, a ostali mogu da se samo poređaju iza njega.

Ferstapen ima 339 poena, slijedi Serhio Perez sa 201, Fernando Alonso 168, Luis Hamilton 156, Karlos Sainc 102, Šarl Lekler i Džordž Rasel 99, Lando Noris 75...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC