• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dajte mi Red Bul, pa da vidite kako sam brz! Hamilton se beozbrazno nudi, postaje Maksov suvozač!?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Luis Hamilton izgleda ne bi imao ništa protiv da sjedne u bolid Red Bula.

 Luis hamilton volio bi da vozi bolid Red Bul Izvor: Profimedia/HOCH ZWEI

Holandski vozač Maks Ferstapen pobijedio je na osam uzastopnih trka u Formuli 1, ukupno deset od 12 ove sezone, tako da je na "ljetnu pauzu" otišao sa nevjerovatnih 125 bodova više u odnosu na najbližeg pratioca. To je njegov klupski kolega Serhio Perez iz Red Bula, što dovoljno govori o njihovoj dominaciji, ali istovremeno se mnogo priča i kritikuje Meksikanac zbog nekoliko slabiih izdanja - od Monaka do Velike Britanije.

Na tim trkama nije bio na postolju, a istovremeno je djelovao očajno u kvalifikacijama, pa uz savršenu vožnju Ferstapena trpi veliki pritisak da i sam podjednako dominira. Zato se već pričalo o dolasku Danijela Rikarda u Red Bul tokom pauze, pa Landa Norisa sljedeće sezone, dok se sada i sedmostruki prvak svijeta Luis Hamilton preporučuje kao suvozač Ferstapenu!?

Hamiltonu ugovor ističe na kraju sezone i još nije poznato da li će voziti za Mercedes jer je nezadovoljan kako bolid izgleda u posljednje dvije sezone, a sada je prokomentarisao da bi sigurno bio bolji od Čeka u Red Bulu. Iako je znao da ima sukob sa Meksikancem u prošlosti, ovo više djeluje kao da je Hamilton želio da pošalje poruku Kristijanu Horneru da ne odbacuje mogućnost da sjedne u "omraženi bolid".

"Nije moguće biti ispred Red Bula, sem ako ispadnu sa staze. Oni su osam stotinki, ma sekund brži od svih po krugu od ostali. To je tako i ja tu ništa ne mogu da iradim. Da li želim da budem brz kao oni? Naravno. Da li bih volio da imam takav bolid? Naravno. Da ja sjedim u bolidu Serhija Pereza, sigurno Maks ne bi imao ovoliku prednost, ali to je život",rekao je Britanac.

Hamilton i Perez su inače imali duel u sprint trci na Velikoj nagradi Belgije zbog kog je Meksikanac prošao očajno i ostao bez bodova, dok je potom Britanac kažnjen. Izgleda da imamo novo rivalstvo u Formuli 1, kada je već sezona dosadna...

Podsjetimo, Maks Ferstapen poslije 12 trka u ovoj sezoni ima čak 314 bodova. Slijedi njegov klupski kolega Perez sa 189, Alonso sa 149, Hamilton 148, Lekler i Rasel 99, Sainc 92, Noris 69... Čeka nas duga pauza od četiri nedjelje i prva naredna trka vozi se u Holandiji.

Pogledajte

05:30
FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!
Izvor: Promo
Izvor: Promo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC