• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković rutinski završio posao i zakazao meč protiv Lasla Đerea.

 đoković zapata miraljes us open uživo prenos  Izvor: Profimedia

Novak Đoković je rutinski riješio u svoju korist meč protiv španskog tenisera Bernabea Zapate Miraljesa - 3:0 (6:4, 6:1, 6:1). Za samo dva sata igre u Njujorku najbolji teniser svih vremena savladao je rivala i zakazao okršaj protiv Lasla Đerea u trećem kolu, a taj meč dočekaće prilično odmoran - danas nije morao da potroši previše energije.

Đoković je imao problema samo u prvom dijelu meča, a čim je temperatura malo pala, a cijeli teren "upao" u senku, Špancu je pokazao razliku u klasi. Nakon prvog seta u kojem je Bernabe osvojio čak četiri gema, u naredna dva mu je pripao po jedan gem i setovi su imali prilično jednoličan tok. Španac nije imao nikakvih šansi da zaustavi najboljeg svih vremena na još jednom pohodu ka trofeju u Njujorku.

Detalje o meču pročitajte u kartici RAZVOJ DOGAĐAJA!

22:10

Izjava!

"Bio je težak meč, pogotovo zbog uslova u prvom setu. Kad je čitav teren bio u senci imali smo mnogo lakše uslove. Isto je za oba igrača, to mora da se prihvati. Nisam dobro počeo meč, drugi i treći set su bili nekoliko nivoa iznad pa sam zadovoljan kako sam završio meč. Upitam sebe 'Da li mi ovo treba?' kad je teško. Zbgo takvih stvari treniramo više sati dnevno, da budemo spremni za šta god na terenu. Ne možemo uvek da dobijemo idealne uslove. Kad si na terenu moraš da budeš spreman. Moje telo danas reaguje malo drugačije nego pre 10 godina, ali imamo dan odmora na grend slemovima. ISrećan sam što sam se vratio u Njujork, srećan sam što igram pred vama, ljudi. To mi daje snagu, motivaciju, sa 36 godina i posle 20 dolazaka u Njujork i dalje imam želju. Lagano, 3:0 za mene od 36 godina. ne znam, ne želim da igram protiv sebe. Uvek igram protiv sebe, u glavi, u umu... Imam iskustvo, shvatam šta da uradim u važnim momentima, čuvam energiju, fokusiran sam na sadašnjost... I dalje se krećem prilično dobro za jednog starkelju", ispričao je Novak Đoković posle meča

22:00

KRAJ MEČA - 6:4, 6:1, 6:1!

Najbolji teniser svih vremena je u trećem kolu US opena. Novak Đoković je rutinski savladao Bernabea Zapatu Miraljesa, za dva sata tenisa u Njujorku.

21:58

Rutinski - 5:1!

Prošetao se novak Đoković kroz drugo kolo US opena. Još samo gem!

21:46

Bez brejka - 2:1!

Samo nas nekoliko gemova deli od pobede Novaka Đokovića, a čini se da ni španski teniser Bernabe Zapata Miraljes nije siguran zašto se ovaj meč igra u poslednjih sat vremena. Svestan je da nema prevelike šanse - od je samo šest puta u karijeri igrao meč od pet setova, pa je jasno da će ovaj susret teško "okrenuti".

21:22

KRAJ SETA - 6:1!

Kompletan drugi set trajao je samo 33 minuta, a Novak Đoković je tri puta oduzeo servis protivniku. Još samo jedan set i gledamo srpski derbi protiv Lasla Đerea u trećem kolu US opena. Čini se, po Novakovoj igri, da ćemo uskoro potvrditi taj par na grend slemu u Njujorku.

Izvor: Profimedia

21:15

I drugi brejk - 4:1!

Sad više nema dileme, Novak Đoković će osovjiti i drugi set protiv Bernabea Zapate Miraljesa. Srpski teniser prikazuje veoma dominantnu igru protiv tenisera koji ne može da mu parira na pravi način.

21:10

Majstor!

Pogledajte jedan od najboljih poena u prvom setu:

21:06

BREJK - 2:1!

Treći gem drugog seta Novak Đoković je iskoristio da napravi brejk, ali sve što se desilo u ovom gemu mnogo više govori o njemu kao čoveku. Iako je sudija u stolici Oreli Tort signalizirala da je gem završen, Đoković je prišao i saopštio da je rezultat pogrešan - nije želeo da "ukrade" jedan poen na svoj konto, već su španski teniser Bernabe Zapata Miraljes i on nastavili da igraju.

Đoković je nekoliko poena kasnije iskoristio novu brejk loptu do koje je stigao, pa i u ovom delu meča ima prednost.

20:48

KRAJ SETA - 6:4!

Novak Đoković je osvojio prvi set u meču drugog kola! Još samo dva seta potrebna su Novaku Đokoviću za plasman u treće kolo US opena, a tamo ga čeka Laslo Đere koji je bez većih problema završio posao u sredu uveče.

20:42

Još jedan gem - 5:3!

Đoković je sigurnim servis gemom stigao na samo gem od osvajanja prvog seta. Španski teniser će servirati za ostanak u ovom delu meča, ali čak i ako uspe u tome, Novak Đoković će imati novu priliku za veliku prednost!

20:27

BREJK - 3:2!

Prvi brejk na meču, u petom gemu prvog seta. Bilo je jasno primetno kako Novak u četvrtom i petom gemu podiže nivou igre, što španski tensier ne može da prati!

20:09

Vratio se Novak - 1:1!

Iako je dozvolio dve brejk lopte španskom teniseru, Novak Đoković je uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis. Nerešeno je na početku susreta!

20:03

Meč je počeo!

Novak Đoković je izuzetno loše počeo meč drugog kola protiv Zapate Miraljesa, pošto u prvom gemu nije osvojio nijedan poen na servis španskog tenisera. Bernabe Zapata Miraljes vodi na početku meča.

19:45

Novak nije učestvovao prošle godine!

Kao što verovatno znate, Novak Đoković nije mogao da igra US open prošle godine. Srpski teniser izabrao je da se ne vakciniše protiv korona virusa, a SAD su imale veoma strogu politiku kada je ulazak stranih sportista u zemlju u pitanju. Zbog toga se Novak nije zaputio na dalek put, pa je pre ovogodišnjeg turnira njegov poslednji meč u Njujorku bio finale iz 2021. godine.

Tada je Đoković jurio kalendarski slem, odnosno osvajanje sva četiri grend slema u istoj sezoni i bio je blizu velikog uspeha. Zaustavio ga je Danil Medvedev na poslednjoj prepreci, a treba istaći da ruski teniser od tada nije često bio u sjajnoj formi. Novak Đoković je imao mnogo više uspeha na turnirima u naredne dve godine, iako nije mogao da igra gde god je želeo.

19:30

GOF POBEDILA!

Novak Đoković će uskoro biti na terenu, jer je Koko Gof "počistila" Miru Andrejevu u drugom kolu US opena - 6:3, 6:2.

19:15

Naredni protivnik?

Mogao bi to da bude Laslo Đere! Ukoliko sve bude išlo po planu, dvojica predstavnika Srbije odmeriće snage u trećem kolu US opena.

Novak Đoković će se za mesto u trećoj rundi boriti protiv Bernabea Zapate Miraljesa, dok 32. nosilac na putu ka meču protiv najboljeg u istoriji treba da preskoči Iga Gastona iz Francuske. Ukoliko bi obojica predstavnika Srbije uspeli da večeras stignu do pobeda, bilo bi veoma zanimljivo u narednoj rundi, za dva dana.

Izvor: Profimedia

19:00

Ko je protivnik?

Španski tensier Bernabe Zapata Miraljes nije previše poznat široj teniskoj publici! On se trenutno nalazi na 76. mestu ATP liste, a najbolji plasman bila mu je 37. pozicija koju je ostvario u maju 2023. godine. Najveća pobeda u karijeri mu je trijumf u hrvatskom Umagu protiv Holgera Runea, a od velikih teniskih imena rušio je još Džona Iznera, Dijega Švarcmana, Fabija Fonjinija... Uglavnom vererane na zalasku karijere.

U karijeri nema nijednu ATP titulu, a ni na grend slemovima se nije proslavio. Njegov najbolji rezultat je četvrto kolo na Rolan Garosu 2022. godine, a na ostalim grend slem turnirima nikada nije prolazio dalje od drugog kola. Do sada je šest puta ispadao u prvoj rundi, a drugi put ima priliku da završi takmičenje u drugom kolu nekog od četiri najveća turnira.

18:50

Koko Gof vodi!

Šesta teniserka sveta, američka igračica Koko Gof, rutinski je izašla na kraj sa Ruskinjom Mirom Andrejevom u prvom setu njihovog meča drugog kola. Za manje od 40 minuta igre stigla je do prednosti u setovima (6:3), pa bismo Novaka mogli uskoro da vidimo na terenu.

18:45

Reakcije!

Novak Đoković je igrao oko ponoći, što nikako nije u redu prema najboljem svih vremena, ali... Na to nije moglo u potpunosti da se utiče. Navijači su bili strpljivi, na tribinama je ostao čak i bračni par Obama, a Novak je nakon meča pričao o detaljima kojima je u prošlosti često zasmejavao publiku!

Na konferenciji posle meča govorio je i o košarkašima Srbije koji učestvuju na Mundobasketu i sa tri pobede su izborili drugu fazu. Nadamo se da će i Novak pobedama do novog grend slem trofeja, a ovog puta na tom putu nema dve "amajlije" - krstića i flastera na grudima.

18:30

Prvi meč na turniru!

Đoković je pohod na 24. grend slem titulu započeo pobedom protiv Aleksandra Milera iz Francuske, a to stvarno nije bio težak zadatak - meč je trajao sat vremena i 35 minuta, a završen je u tri veoma lagana seta. Novak u prvom setu nije prepustio rivalu ni gem, a zatim mu je dao da osvoji dva, odnosno tri gema u narednim setovima.

Rutinski, kako se i očekuje od najboljeg igrača u istoriji tenisa.

18:15

Dobro veče!

Nakon što smo videli kako se Novak Đoković snalazi u noćnim uslovima - jer je u tom terminu pobedio u prvom kolu, srpski teniser je dobio drugačiji raspored za drugu rundu. Ovog puta će zadovoljni biti svi navijači u Srbiji, jer mogu da prate meč svog omiljenog tenisera.

Novak Đoković igra drugi meč dana na Centralnom terenu, odmah nakon što završe Mira Andrejeva i Koko Gof, šesta među nosiocima u ženskom delu žreba.

UKRATKO

  • Đoković - Zapata Miraljes 3:0 (6:4, 6:1, 6:1)
  • Slijedi Laslo Đere u trećem kolu
  • Novak juri 24. GS
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije