• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli stadion u šoku, Novak prišao sudiji - "NE, NIJE MOJ POEN!" Izbacila ga sa US Opena, a ovako joj uzvratio

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković još jednom pokazao da je veliki, najveći.

 đoković rekao sudiji na us openu da nije osvojio poen  Izvor: Profimedia

Novak Đoković napravio je u meču 2. kola US Opena protiv Bernabea Zapate Miraljesa gest o kojem će se sigurno dugo pričati. U jednom gemu drugog seta, pri rezultatu 30:30, sudija Aureli Tort napravila je grešku i proglasila da je Novak osvojio poen i gem. Nije hti da ode u stolicu, već joj je prišao i rekao da je napravila grešku u njegovu korist, koja mu nije potrebna ni sada, ni bilo kada. Sudija je shvatila, priznala i nastavljen je gem, a Novak je pokazao da je veliki šampion.

Izvor: Profimedia

I ne samo da je veliki šampion, već je i veliki čovjek, jer sigurno dobro pamti Aureli Tort i po tome što mu je baš ove godine "ukrala" očigledan poen u Monte Karlu i nije likovao, već joj je pomogao da ove srijede ne napravi novu grešku. I nažalost, to nije jedino loše Novakovo sjećanje na nju, jer je upravo ona sjedila u istoj stolici kao i danas kada ga je u ljeto 2020. šokantno izbacila sa US Opena.

Sa istom sudijom Đoković je imao problem i na Australijan openu, mada je tada situaciju "zakuvao" i Eurosport, koji je potom uputio izvinjenje Novaku. U toku meča protiv Pabla Karenja Buste, Đoković je u Melburnu morao da ode u toalet i obavijestio je o tome upravo Aureli Tort. Na nalozima na društvenim mrežama objašnjeno je da je Đoković tada "prkosio" sudiji, ali to nije bio slučaj, već je tražio dozvolu da ode i sve je bilo po pravilima. To je potom jasno naglasio i u svojoj objavi na društvenim mrežama.

"Molim vas, provjerite svoje informacije pre nego objavite nešto osuđujuće i pogrešno", napisao je Novak ispod navedenog snimka svog odlaska u toalet pred sudijom Tort. Potom je dodao i ovu poruku:

"Sudija mi je dozvolila da odem u toalet, ali rekla mi je da nemam pravo na pauzu za toalet, već samo za promjenu, pa mi je zato rekla da požurim i to se nije vidjelo u prenosu. Kada sam skoro napustio teren, pozvala me je, a ja nisam čuo i htjela je da mi kaže da je toalet bio na suprotnoj strani terena. Našao sam jedan i tamo gdje sam prvobitno otišao, ali morao sam da budem brz, zbog vremena. Nisam 'prkosio' ni njoj, niti pravilima. Dala mi je dozvolu i rekla mi je da budem brz. Sljedeći put budite razumniji sa svojom objavom. Imate odgovornost prema mnogim ljubiteljima sporta koji prave vašu stranicu", napisao je tada Novak i odmah izgladio odnose sa tom medijskom kućom. Uostalom, na istom turniru je i voditeljki Barbari Šet dao i cvijeće pred kamerama, na njeno oduševljenje. I tada je postao da je veliki, kao i ovog popodneva u Njujorku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC