• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 US Open Novak Đoković pobijedio Bornu Gojo
 US Open Novak Đoković pobijedio Bornu Gojo

Đoković razbio Hrvata, za četvrtfinale US opena! Potpuna Novakova dominacija u Njujorku

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković rutinski pobijedio hrvatskog tenisera Bornu Goju i ušao u četvrtfinale grend slema u Njujorku.

 US Open Novak Đoković pobijedio Bornu Gojo Izvor: Profimedia

Novak Đoković pobijedio je hrvatskog tenisera Borna Goja u tri seta i plasirao se u četvrtfinale US Opena. Bez izgubljenog seta, dominantnim nastupom Novak ostvario plan na stadionu Artur Eš i zakazao četvrtfinalni duel protiv domaćeg tenisera, Tejlora Frica. On je takođe u 4. kolu u tri seta eliminisao Švajcarca Dominika Štrikera i zakazao sigurno mnogo uzbudljiviji duel za obojicu, jer će to biti okršaj 2. i 9. nosioca na prestižnom grend slemu. Ujedno, biće to njihov osmi međusobni duel, nakon što je u pretnodnih sedam pobijedio Srbin, zaključno sa nedavnim okršajem dvojice tenisera u Sinsinatiju.

Novak je protiv Borne Goje praktičko "pješke" osvojio prvi set, u drugom je imao nekoliko zahtjevnih sekvenci protiv borbenijeg i konkretnijeg protivnika, ali je svaki izazov riješio u skladu sa očekivanjima. Borio se Borna, davao sve od sebe, na momente se i nervirao i svađao sa sudijom jer mu ne daje vremena da odmori između servisa, ali ništa mu nije pomoglo. Đoković je, prosto, bio u potpunoj kontroli svega što se dešavalo na terenu i kao da se u trećem setu samo čekao "brejk" kojim bi Nole definitivno krenuo ka pobjedi. Taj brejk se dogodio u sedmom gemu, u kojem je Nole sa "nulom" oduzeo rivalu servis, poveo 4:3 i potom mirno priveo meč kraju.

I vrijeme provedeno na terenu i način na koji je igrao daju razlog za mir i za optimizam Novaku Đokoviću uoči predstojećih, sigurno mnogo zahtevnijih izazova. Borna Goja će pamtiti ovogodišnji US Open po velikom rezultatu i po uzastopnim pobjedama bez izgubljenog seta, ali je na svojoj koži osjetio da je okršaj sa Novakom ipak sasvim drugi sport u odnosu na mečeve protiv drugih tenisera.

Tok meča pročitajte klikom na Razvoj događaja

3:53

Ovako je izgledala Novakova pobjeda u slikama

3:52

Novaka čekaju samo Amerikanci, evo šta kaže o tome

"Znam da je Borna sjajan momak ne znam da li smo se ranije sastajali, ali znam kako je igrao. Ima izuzetan udarac, forhend, balans. Trudio sam se da neutrališem njegove servise, ali u mečevima na pet setova trudio sam se da zadržim fokus, raspodjelu energije i da u najbitnijim momentima odigram najviše", rekao je Đoković.

Bio je u pitan i za komunikaciju sa boksom. "Oni su fokusirani na mene, ja na njih, u nekim napetim trenucima uputimo jedni drugima i šaljive riječi. Naravno, takva komunikacija jednostavno pomaže. U pojednim momentima ih pogledam, potražim neki savjet i moram da kažem da i dobijem"

Sljedeći protivnik je Tejlor Fric, a pobjednik u polufinalu ide na pobjednika meča Frensis Tijafo - Ben Šelton. Dakle, Novak i trojica Amerikanaca. "Imam trojicu Amerikanaca u dijelu kostura Fric, Šelton, Tijafo, sjajni momci, odličan servis, agresivno igraju, ušli su u Top 10. Odlično igraju tenis, ovdje igraju u svojoj kući i mislim da će to biti težak meč. Mislim da sam težak za izazov. Biće to sjajno", poruka je Novaka za kraj sjajne večeri na stadionu Ertur Eš.

Izvor: Eurosport/Screenshot

3:42

KRAJ, NOVAK JE U ČETVRTFINALU US OPENA

Đoković - Gojo 6:2, 7:5, 6:4, za plasman u četvrtfinale US Opena, u kojem će Novaka čekati Tejlor Fric.

Dominantna pobjeda bila je dokaz da hrvatski teniser ima još mnogo da radi da bi mogao ravnopravnije da se suprotstavi apsolutnom favoritu. Sa druge strane, Nole je iskoristio dva i po sata na terenu da ostane u ritmu za naredni, sigurno izazovniji meč u četvrtfinale, koji bi trebalo da odigra u noći između utorka i srijede.

Izvor: Profimedia

3:31

Novak na gem do pobjede

Sjajnu defanzivu na mreži odigrao je Novak pri rezultatu 30:30 i istegao se dovoljno da vrati loptu u polje Borne Goje, za 40:30. Bio je to uvod u osvajanje gema i u vođstvo 5:3 u trećem setu.

3:30

BREJK!

Novak je poveo 4:3 oduzevši Goji servis sa nulom. Serviraće Đoković za 5:3, čime bi mogao da dođe nadomak rutinske pobjede.

3:13

Novak izjednačuje na 2:2

Bez izgubljenog poena, Nole odgovara na osvojene gemove izazivača.

Izvor: Profimedia

3:10

Goja se izvukao iz komplikovane situacije

Hrvat vodi 2:1 u trećem setu, nakon što je spasio brejk loptu.

3:00

Đoković vodi 2:0 u setovima

Gojo je pronašao servis u drugom setu, oduzeo Noletu jedan servis, ali nije uspio da mu "otkine" i set. Trajao je drugi set ukupno 56 minuta.

2:57

Novaka u sljedećem kolu čeka Amerikanac

Domaći teniser Tejlor Fric plasirao se u četvrtfinale i tamo će u noći između utorka i srijede čekati srpskog tenisera - osim ako Gojo napravi senzaciju i u naredna tri seta potpuno preokrene situaciju na Artur Ešu.

Fric, deveti teniser ATP liste, pobijedio je u tri seta Švajcarca Dominika Štrikera, 7:6, 6:4, 6:4.

2:54

Okrenuo je leđa Gojo usred poena

Vidjevši da je Novak potpuno iskontrolisao poen, Borna se samo okrenuo i rukom pokrio tjeme, da ga ne povrijedi lopta poslije Đokovićevog smeča.

Izvor: Profimedia

2:50

BREJK, NOVAK SERVIRA ZA SET

U pravom trenutku Nole je "brejknuo" protivnika i stekao šansu da svojim servis-gemom stekne dva seta prednosti.

2:46

Gojo daje sve od sebe na Artur Ešu

2:44

Navedena rasprava Hrvata i sudije

Izvor: Profimedia

2:40

Novak servira za ostanak u drugom setu

Podsjetio je Splićanin svoje snažno oružje, servis, i tako je stekao vođstvo 5:4 u drugom setu, pa je primorao Đokovića da servira za ostanak u setu.

2:21

Sve je pod kontrolom, Novak se vratio

Đoković je opet u kontroli i izjednačio je na 2:2 u drugom setu

Izvor: Profimedia

2:18

Gojo odservirao pet duplih grešaka

2:1 je za Hrvata u drugom setu.

Velikih problema je imao Hrvat kad je trebalo da potvrdi brejk. I nije uspio to da uradi, već je poslije serije njegovih duplih servis grešaka Đoković odmah uzvratio brejk.

Ljut je Gojo na sudiju, jer smatra da mu nije davao dovoljno vremena između poena.

Izvor: Profimedia

2:09

Iznenađenje, Gojo je brejknuo Novaka i vodi 2:0

Malo ko je očekivao ovakav start drugog seta u Njujorku

2:08

Borna Gojo mnogo agresivniji na startu 2. seta

U prvom gemu drugo seta Hrvat je odservirao dva asa, a potom je stigao i do prve brejk-lopte!

1:59

Novak rutinski osvaja prvi set, 1:0!

Bez ikakvih problema, čak i poslije duže borbe nego što je bilo potrebe, Novak je poveo u setovima protiv Borna Goje, 6:2. Bio mu je potreban 41 minut da povede.

1:49

Novak gazi Hrvata, 5:1

Ovaj gem je (možda) interesantan po tome što je Gojo prvi put oduzeo Novaku poen kada je Đoković pogodio prvi servis. Priznajemo, nije baš prezanimljivija trivija, ali nije ni prezanimljiv prvi set, svakako.

1:43

Novak vodi 4:1, dva brejka prednosti

Nije ovo ravnopravan tenis u prvom setu. Splićanin je izgubio još jedan servis-gem i Novak je u odličnoj poziciji poslije prvih 25 minuta meča.

1:37

Đoković vodi 3:1

Novak bez velikih problema čuva brejk prednosti na startu prvog seta 

1:34

Đoković poslije dva gema vodi 2:0

Odmah je Đoković "brejknuo" tenisera protiv koga prvi put igra u karijeri, za siguran start 4. kola US Opena.

1:15

Meč je počeo

Ko pobijedi, igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Dominik Štriker (Švajcarska) - Tejlor Fric (Amerika)

Izvor: Profimedia

1:10

Ko je Borna Gojo?

Dejvis kup reprezentativac Hrvatske, Splićanin Borna Gojo, rođen je 1998. godine, visok je 196 centimetra i razbio je svoja prva tri protivnika na US Openu.

Na početku je dobio Bolivijca Huga Delijena 6:3, 6:3, 6:1, potom je u drugom kolu izbacio Amerikanca Mekenzija Mekdolanda 6:3, 6:4, 6:4, a u trećem kolu je dobio Čeha Jiržija Veselog, 6:4, 6:3, 6:2. U noći između nedjelje i ponedjeljka, Hrvat će igrati najveći meč svoje karijere.

Izvor: Profimedia

1:05

Novak poslije drame stigao do 4. kola

U prošlom kolu, Novak je pobijedio Lasla Đerea preokretom nakon izgubljena prva dva seta. U mečevima prije toga nije imao problema protiv Francuza Aleksandra Milera (6:0, 6:2, 6:3), kao ni protiv Španca Bernabeu Zapate Miraljesa (6:4, 6:1, 6:1)

1:00

Dobro došli u tekstualni prenos

Novak igra protiv Hrvata Borne Goja za plasman u četvrtfinale. Meč počinje u 1.15 časova po srednjoevropskom vremenu.

UKRATKO

  • Đoković - Gojo 6:2, 7:5, 6:4
  • Meč trajao dva i po sata
  • Četvrtfinale: Đoković - Fric
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije