• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludnica na stazi! Maks (konačno) NIJE POBIJEDIO: Rasel u posljednjem krugu slupao bolid!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Karlos Sainc Mlađi slavio je na Velikoj nagradi Singapura pošto je od početka do kraja kontrolisao situaciju na stazi.

 Karlos Sainc Mlađi slavio je na Velikoj nagradi Singapura Izvor: Profimedia/Antonin Vincent / DPPI

Niz pobjeda šampiona Formule 1 Maksa Ferstapena (konačno) je prekinut pošto je Red Bul bio neprepoznatljiv čitavog vikenda u Singapuru i to su iskoristili svi, posebno Ferari. Njihov vozač Karlos Sainc osvojio je prvo "pol" poziciju i potom odvezao savršenu trku u "Marini Bej", za veliku pobjedu, drugu u njegovoj karijeri. Za razliku od nekih prethodnih trka, Ferari ga "nije uništio" strategijom i žrtvovanjem Šarla Leklera uspjeli su da dođu do prve timske pobjede ove sezone, prekinuvši konačno niz Red Bula u 15. trci ove kalendarske godine.

Drugi kroz cilj prošao je mladi Lando Noris iz Meklarena, dok je treće mjesto na podijumu zauzeo "stari vuk" Luis Hamilton iz Mercedesa. To je zasluga njegovog klupskog kolege Džordža Rasela koji je bio fantastičan danas, sve do posljednjeg kruga u kome je bio previše agresivan, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario je u zaštitni zid, ostavši tako bez bodova.

Šarl Lekler je bio četvrti i na kraju neće biti naročito zadovoljan jer se sve više čini da gubi poziciju za mjesto prvog vozača u Ferariju, a utisak je da bi za njega sve bilo drugačije da nije naletio na gužvu u "pitu" nakon prvog vozila bezbjednosti, koje je poslato na stazu zbog krša koji je ostavio Logan Sardžent. To vozilo bezbjednosti na kratko je iskoristio Red Bul, koji je imao loše startne pozicije (11. i 13. mjesto), ali gume Ferstapena i Pereza nisu mogle dugo da izdrže tempo koji su ostali na novim gumama nametnuli. Na kraju, Ferstapen je bio peti, a Perez osmi.

U bodovima su završili još šestoplasirani Pjer Gasli (Alpina), sedmoplasirani Oskar Pijastri (Meklaren), devetoplasirani Lijam Loson (Alfa Tauri) i Kevin Magnusen (Has). Košmaran vikend pun grešaka imao je Fernando Alonso iz Aston Martina, dok njegov kolega Lens Strol nije ni vozio zbog povrede u sudaru u kvalifikacijama.

Naredna trka vozi se idućeg vikenda u Japanu.

Pogledajte

05:30
FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!
Izvor: Promo
Izvor: Promo

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC