• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković ne može sa Džordanom i Alijem, JER JE SRBIN! Francuskinji je sve jasno: Spomenike bi mu dizali da je Amerikanac

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ko je najveći svih vremena? Za Marion Bartoli je odavno sve to poznato.

 Mario Bartoli o Novaku Đokoviću Izvor: Profimedia/ IMAGO

Legendarna teniserka Marion Bartoli smatra da nacionalnost Novaka Đokovića ima veliki značaj za to što ima onih koji ne priznaju njegovu veličinu. Prema njenom mišljenju, to što je Srbin je na neki način "hendikep" u odnosu na njegove najveće rivale kroz karijeru, Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.

"Svi dobro znamo da bi Novak dobio statuu u svakom gradu da je kao Amerikanac osvojio 24 grend slem titule, 39 titula Masters 1.000, šest trofeja završnih Mastersa i da drži rekord u broju nedjelja na prvom mjestu, rekord u broju kalendarskih godina koje je završio na prvom mjestu ATP liste, rekord u broju odigranih grend slem finala...", rekla je ona.

Iako ne smatra da je problem samo Novakov pasoš, Bartoli je u izjavi za "RMC" priznala da jeste saglasna sa ocjenom da Đokovića ne vole kao Rafu i Rodžera samo zbog njegove nacionalnosti.

"Naravno da to nije samo zbog činjenice da je Srbin. Ipak, to je veoma mala zemlja, koja ima ekstremno turbulentnu nedavnu istoriju. Sa učinkom koji on ima, da je Amerikanac to ostvario ili čak Evropljanin, bio bi slavljen još više."

Bartoli je govorila i o skandaloznom tretmanu koji je Đoković pretrpio u Australiji početkom prošle godine, kada je bio primljen u zemlju, a onda lišen slobode i izbačen iz nje.

"Govorimo o igraču o kojem su pisani naslovi zbog apsolutno nevjerovatne stvari. Sve to je otišlo daleko izvan sporta. Nevjerovatno je i pomisliti da igrač koji je osvojio najviše grend slemova može da bude izbačen iz zemlje, a da prethodno bude u pritvoru... To je za Netfliks seriju. Ne bismo vjerovali u to", dodala je ona i za kraj poentirala tvrdnjom je Novak zaslužio da svojim učinkom stane u rang sa najvećima, Majklom Džordanom i Mohamedom Alijem.

Izvor: Eurosport/Screenshot

"Da li može da uđe u raspravu o statusu najvećeg ikad zbog svog učinka i zbog činjenice da je pobjeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne kada govorimo o njegovoj popularnosti", zaključila je penzionisana francuska teniserka (38), koja je prije 10 godina osvojila Vimbldon.

Ovu debatu je započeo upravo Novak, nakon što je prije nedjelju dana osvojio US open u Njujorku. "Jedna stvar je sigurna, da nisam iz Srbije, prije mnogo godina bih bio dignut u nebesa na sportskom, međunarodnom nivou", rekao je Đoković poslije osvajanja US opena. "Posebno na Zapadu", dodao je on i pokrenuo debatu koju je današnjom izjavom nastavila Bartoli.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:55
Novak: Da li sam najbolji sportista ikada?
Izvor: Eurosport
Izvor: Eurosport

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC