• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TO KOLIKO JE NOVAK PONOSAN NA SRBIJU, TO NEMA NIKO!" Amerikanci se dive Novaku, digli su frku zbog njega: Priznajte mu

Novak Đoković se samo nekoliko dana poslije osvajanja US Opena pojavio na završnom turniru Dejvis kupa, a zbog toga mu se dive čak i Amerikanci.

 Amerikanci hvale Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković je odbio da odmara, nakon osvajanja US Opena prvo je stigao u Beograd da proslavi uspjeh zajedno sa srebrnim košarkašima, a zatim se pojavio u Španiji. Tu je odigrao dva meča za Dejvis kup tim Srbije, a njegova privrženost domovini odjeknula je u Americi. 

Prvo se javio poznati sportski novinar Džon Verthajm koji se zapitao da li je javnost dovoljno pričala o ovakvom gestu najboljeg tenisera u istoriji. 

"Da li smo mi, kao teniska javnost, uradili dovoljno da pohvalimo Đokovića i primijetimo da je otišao u Valensiju da igra Dejvis kup samo nekoliko dana nakon osvajanja 24. grend slema?", zapitao se on. Odgovor je dobio od Mardija Fiša.

Sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije SAD i nekada sedmi teniser na svijetu Mardi Fiš prvi se javio da oda počast Novaku. "Nismo dovoljno uradili. Ponos koji on osjeća kada igra za svoju zemlju nema niko drugi. Moje poštovanje!", napisao je Fiš.

Srbija je u grupnoj fazi Dejvis kupa prvo sa 3:0 savladala Južnu Koreju bez Novaka u sastavu, a onda je Đoković izašao na teren u duelu sa Španijom. Pobijedio je Alehandra Davidoviča Fokinu i Srbija je prošla u četvrfinale. Na kraju nije pomogao da izbjegnu ubjedljiv poraz od Čeha, ali to nije poremetilo planove reprezentaciji Srbije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC