• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinka napravila haos na meču! Vidjela Ruskinju i odbila da priđe - ne može ni slika! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Skandalozan potez ukrajinske teniserke Marte Kostjuk koja je u centru pažnje nakon prvog kola turnira u Tokiju.

 Ukrajinska teniserka nije željela da pruži ruku i slika se sa Ruskinjom Izvor: Twitter/popalorena/printscreen

Prvo kolo WTA turnira u Tokiju obijležio je veliki skandal na meču ruske teniserke Darije Kasatkine i ukrajinske igračice Marte Kostjuk! Prije početka meča, kako tradicija nalaže, teniserke su prišle mreži da odluče ko će prvi servirati u ovom susretu, a tom prilikom trebalo je da naprave i zajedničku fotografiju - što je Kostjuk odbila!

Iako je prilika bila idealna da svojim haljinama simbolično kreiraju zastavu Ukrajine, Marta nije željela da se pozdravi sa ruskom teniserkom, od koje je nešto kasnije izgubila meč. Darija, koja je u ovaj susret ušla kao šesti nosilac turnira i veliki favorit protiv Ukrajinke, uspjela je da nakon preokreta stigne do pobjede (3:6, 6:4, 6:3) i tako dobije neki vid kompenzacije za nesportski potez protivnice! 

Pogledajte trenutak pred početak meča:

Ovo nije prvi incident sličnog tipa koji Marta Kostjuk pravi na najvećim svjetskim turnirima - ona je svojevremeno prozivala Novaka Đokovića zbog komentara o Vimbldonu, pa se družila sa njim, na Rolan Garosu je pravila scene poslije poraza od Bjeloruskinje Arine Sabalenke, a još na početku rata tražila je potpunu zabranu za Ruse!

Inače, Darija Kasatkina je jedna od najtolerantnijih djevojaka u svjetskom tenisu. Ona se već godinama deklariše kao lezbejka, svoju partnerku Nataliju Zabijako ne krije od javnosti i zajedno kreiraju sadržaj za Jutjub kanal na kojem navijači mogu da saznaju detalje o funcionisanju najvećih svjetskih turnira iz uloge igrača.

Darija već godinama kritikuje politiku u Rusiji - prvo zbog tretmana koji imaju LGBT osobe, a zatim i zbog invazije na Ukrajinu koja se dogodila u februaru 2022. godine. Kasatkina godinama živi u Barseloni i po njenim riječima ne osjeća se dovoljno bezbjedno da bi mogla da se vrati u Moskvu ili rodni Toljati.

Ovako izgleda Darija:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC