• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković je poslao najsmješniju poruku! Arina otkrila Novakove riječi!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bjeloruska teniserka ispričala je kako joj je Novak Đoković čestitao prvo mjesto na WTA listi, po prvi put u karijeri.

 Novak Đoković poslao poruku Arini Sabalenko Izvor: Twitter/TheTennisLetter/printscreen

Svjetski tenis dobija novu vladarku nakon US opena - nakon ispadanja Ige Švjontek, na prvom mjestu WTA liste debitovaće Arina Sabalenka, a Bjeloruskinja nastavlja i put ka grend slem tituli. Pobjedom nad Darijom Kasatkinom plasirala se u četvrtfinale posljednjeg od četiri velika turnira u sezoni, a zatim pričala o svojoj najvećoj protivnici, ali i o Novaku Đokoviću!

Konferencija za medije nikako nije mogla da prođe bez najboljeg srpskog sportiste! Arina je u fantastičnim odnosima sa Novakom, a srpski teniser među prvima joj je čestitao na jednom od najvećih uspjeha u karijeri. Rekorder po broju nedjelja na čelu liste - poslije US opena počinje 390. u njegovoj karijeri - bio je tu kada je Sabalenka proslavljala svoju prvu!

"Najsmješnija poruka je od Novaka Đokovića. I on će biti prvi na svijetu nakon US opena. Neko je napravio naše fotografije sa onim šarenim naočarima za sunce. Poslao mi je to i napisao 'Nasmij se ako ćeš biti broj jedan na svijetu'. To je bilo najinteresantnije", izjavila je Arina, koja već godinama gaji ogromno poštovanje za srpskog tenisera.

Njih dvoje su se družili i na prethodnim turnirima, a to je posebno primjetno tokom grend slemova kada teniseri i teniserke čak dvije nedjelje provedu na istim terenima. Bjeloruska teniserka nije imala sjajan tretman na Vimbldonu, ali je dobila fotografiju i zagrljaj sa najboljim teniserom svih vremena - kasnije je govorila o Novaku, ponovo ga srela u kompleksu i na kraju "pecnula" zbog previše osvojenih titula!

Bjeloruska teniserka je već nekoliko puta u sezoni bila veoma blizu prvog mjesta na listi, ali nije uspijevala da se domogne najboljeg plasmana. Sada joj je to pošlo za rukom jer je Jelena Ostapenko savladala Igu Švjontek - što je scenario kakav Arina nije željela da vidi...

"Nisam sumnjala da li će Iga doći do finala, bilo je pitanje samo da li ja mogu da stignem tamo. Željela sam da vodim bitku sa njom, da ja odlučujem o svemu na terenu. Baš mi je žao što je izgubila", rekla je Sabalenka, koja će morati da sačeka kraj nedjelje kako bi postala najbolja na svijetu.

Tim će se ispuniti njen san, ali i san njenog pokojnog oca. "BIlo je neočekivano, bio je mlad, imao je 43 godine. Samo želim da se borim jer je moj tata želio da se borim i budem broj 1 na WTA listi. Radim to za njega, to mi trenutno pomaže da budem jaka", rekla je Arina Sabalenka u Adelejdu 2020. godine, a tri i po godine kasnije prvi put će postati najbolje plasirana teniserka na listi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC